PRODIMA Bistrița scade cu 8%, dar rămâne pe profit

PRODIMA Bistrița scade cu 8%, dar rămâne pe profit

Unul dintre cei mai importanți jucători bistrițeni în domeniul prelucrărilor mecanice pentru industrie și al construcțiilor sudate a pierdut peste 3,3 mil. lei în 2019 la capitolul venituri, profitul net fiind diminuat și el cu 0,7 mil. lei.

După un deceniu de creștere constantă a veniturilor, compania PRODIMA a înregistrat în 2019 prima scădere a businessului, cu aproape 8% față de anul precedent. De la 44 mil. în 2018, afacerea a coborât la 40,6 mil. lei, iar profitul de la 4,7 mil. lei a ajuns la 4 mil.

Compania controlată de Dinu Măgerușan (53%) și Ana Măgerușan (47%) a avut în ultimii ani un număr constant de angajați, peste 150.

Cea mai mare parte din producția obținută de PRODIMA este destinată exportului. Între clienții importanți ai firmei bistrițene se găsesc consumatori de role de rulare și părți transportoare, carcase pentru ciocane hidraulice, părți componente de utilaje de frezat asfaltul, părți componente pentru fierăstraie cu bandă, și părți componente pentru mașinile-unelte.

În ultimii ani, PRODIMA și-a extins gama de servicii și în domeniul construcțiilor sudate și al construcțiilor de hale industriale.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*