PRODVINALCO, cu un bistrițean între proprietari, crește spectaculos în T1

PRODVINALCO, cu un bistrițean între proprietari, crește spectaculos în T1

Unul dintre cei mai mari producători de băuturi alcoolice din România, PRODVINALCO SA Cluj, nu ține cont de criză și anunță că și-a crescut veniturile cu 3,6 mil. lei în T1 din 2020 (față de aceeași perioadă din 2019) și profitul net cu 1,5 mil. lei.

Veniturile de 12,7 mil. lei sunt datorate majorării volumelor vânzărilor de băuturi alcoolice, dar și vânzării apartamentelor dezvoltate în regie proprie, spune conducerea companiei în raportul înaintat astăzi BVB. Așa cum BistritaBusiness.ro a relatat AICI , Prodvinalco, unde bistrițeanul Viorel Hossu deține 15,57% din acțiuni, a intrat de câțiva ani și pe piața imobiliară. La ultima evaluare, la 31 decembrie 2019, proprietățile imobiliare ale firmei (în Cluj-Napoca, Satu Mare, Iași) au fost estimate la 22,8 mil. lei. În anul trecut, 7% din cifra de afaceri a companiei a fost obținută din vânzarea de apartamente dezvoltate în regie proprie.

Pe lângă Hossu, ceilalți acționari principali ai Prodvinalco SA sunt Mircea Todea (25,35%) și Vasile Albon (23,58%).

În altă ordine de idei, AGA din 15 iunie va decide distribuirea sub formă de dividende a sumei de 4 mil. lei, din rezultatul reportat al anilor anteriori. Bistrițeanul Hossu va încasa, deci, cca. 620.000 lei.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*