Profit de zeci de milioane de lei pentru firmele cu capital străin din Bistrița-Năsăud

Profit de zeci de milioane de lei pentru firmele cu capital străin din Bistrița-Năsăud

În Bistrița-Năsăud sunt peste 300 de firme cu capital străin, majoritatea fiind din Germania și Italia. Investitorii străini au dezvoltat afaceri profitabile care le aduc an de an câștiguri frunușele. Primele zece companii cu capital străin au adunat anul trecut profit de 79,23 mil. lei. 

Așa cum era de așteptat Leoni este lider în ceea ce privește profitul înregistrat de o companie străină din județ. Numia anul trecut nemții de la Leonii au raportat profit de 28,1 mil. lei.

Nu departe de Leoni se află Rombat, cel mai mare producător de baterii auto din România. Compania face parte din grupul sud-african Metair și a ajuns unul dintre cei mai importanți pioni la nivel internațional atunci când vorbim despre piața acumulatorilor auto. În 2018 firma bistrițeană a reușit să obțină profit de 26,6 mil. lei.

Italienii de la Italtextil Sărata au avut un 2018 foarte profitabil. Compania din Sărata prelucrează și exportă materiale textile, în special mătase pentru industria modei. La finalul anului trecut a acumulat profit de 6,57 mil. lei.

Tot cu capital german, Stewo Plastic Prod, companie înființată în Năsăud, produce piese tehnice din plastic, ansambluri și matrițe de injecție aferente, pentru industria electronică, cea automotive și pentru medicină. Câștigurile realizate anul trecut o plasează pe pozția a IV în topul celor mai profitabile firme cu capital străin din Bistrița-Năsăud. Potrivit datelor Ministerului de Finanțe, în 2018 Stewo Plastic Prod a avut profit de 3,88 mil. lei.

Cu un profit ce trece puțin de 3 mil lei, Precicion Tool Steel, o firmă cu capital german deschisă la Bistrița în 2004 intră în topul celor mai profitabile companii străine din județ. Nemții de la Precicio Tool Steel se ocupă de fabricarea construcțiilor metalice și părți componente ale structurilor metalice.

Renico Ind este o firmă cu capital italian apărută la Bistrița în anul 2000. Are același obiect de activitate ca și Precision Tool Steel și a raportat în 2018 profit de 2,59 mil. lei.

E Cablaje este una dintre firmel cunoscute din Bistrița. Compania fondată în anul 2004 are capital italian și a realizat profit de 2,58 mil. lei.

Mecaprom are investitori francezi și ca obiect de activitate are fabricarea produselor metalice obținute prin deformare plastică  – metalurgia pulberilor. Firma a fost deschisă la Năsăud în anul 2004 și în 2018 a obținut profit de 2,01 mil. lei.

În topul celor mai profitabile companii bistrițene care are capital străin intră și Green Mountain Energy. Firma are un acționar din Ungaria, iar ca obiect de activitate are producerea de energie electrică. Deși are o cifră de afaceri de doar 0,18 mil. lei în 2018 a realizat profit de 1,97 mil. lei.

Top zece cele mai profitabile companii străine din Bistrița-Năsăud se încheie cu italienii de la Tessitura di Sărata. Producători de țesături, investitorii irtalieni au reușit să dezvolte o afacere care an de an le aduce profit frumușel. Numai în 2018 acesta a fost de 1,93 mil.lei.

Categories: Business in top

About Author