Prundu Bârgăului a schimbat locul viitoarei pârtii de schi și avansează cu documentația

Prundu Bârgăului a schimbat locul viitoarei pârtii de schi și avansează cu documentația

Proiectul pârtiei de schi de 7 km, a doua cea mai lungă din România după Straja (8,1 km), propus de comuna Prundu Bârgăului, se află în faza avizelor de la Mediu și a documentației privind scoaterea terenului din fondul forestier. După documentație, va urma în 2021 goana după surse de finanțare, probabil din fonduri europene sau private.

În acest moment, Primăria Prundu Bârgăului a rămas singură în acest proiect, deoarece terenul identificat ca potrivit pentru construcția domeniului schiabil se află doar în proprietatea acestei comune. Inițial, era vorba de un proiect comun cu Bistrița-Bârgăului și Consiliul Județean, iar locul stabilit era undeva la coada lacului Colibița.

Doru Crișan

“Noul teren, cu o suprafață de 20 ha, se află în zona pârâului Zgârciu, aproape de mina Colbu, pe munte, în sus. Vom avea posibilitatea de a extinde acest domeniu schiabil până la Tihuța, dacă va fi nevoie. Deocamdată lucrăm în tăcere în faza avizelor și documentațiilor de la Mediu, Ape etc și pentru a scoate terenul din fond forestier, proces pentru care ne trebuie o hotărâre de guvern. În paralel, pregătim un teren de 20 ha pe care să-l cedăm, la schimb, așa cum prevede legea.” explică Doru Crișan, primarul comunei Prundu Bârgăului.

“Au fost anunțate fonduri europene pentru investiții în infrastructură turistică pe exercițiul financiar care tocmai începe. Noi vrem să fim pregătiți cu documentațiile la momentul deschiderii axelor respective de finanțare, pentru că pregătirea unui astfel de proiect e complexă și durează foarte mult timp. Finalizăm practic tot ce ține de dosarul de finanțare și așteptăm oportunitatea. Dacă nu vor exista, totuși, fonduri europene, suntem deschiși la varianta unui parteneriat public-privat. Credem în viziunea unei stațiuni turistice de inters național, Tihuța-Colibița, care să înglobeze și acest domeniu schiabil. Consiliul Județean s-ar putea alătura ulterior ca partener în proiectul nostru” a mai spus Doru Crișan.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*