RAAL a urcat cu 10 milioane de euro în 2017. Investițiile continuă masiv, posibil și în turism

RAAL a urcat cu 10 milioane de euro în 2017. Investițiile continuă masiv, posibil și în turism

Producătorul de sisteme de răcire RAAL SA a avut un rulaj record în 2017 (+20% față de 2016), potrivit datelor înregistrate la Ministerul Finanțelor. Compania bistrițeană a realizat o cifră de afaceri de 279,4 milioane lei și un profit net de 7,8 milioane lei.

 De asemenea, tot în 2017, numărul de angajați al RAAL a depășit pragul de 2000 pentru prima oară în istoria firmei. Creșterea cifrei de afaceri cu 46,2 milioane lei (cca. 10 milioane euro) față de anul precedent înseamnă un plus de 20%. Compania bistrițeană este într-o expansiune continuă, în fiecare an inaugurând noi facilități de producție. În 2017, RAAL a preluat activele NICMAR DANCI (teren de cca. 1 ha și hale) de pe strada Zefirului din Bistrița. În acest an, spun sursele noastre, există discuții pentru a prelua activele ACI Bistrița (Antrepriza de Construcții și Instalații) dar și, surpriză, unul dintre hotelurile din oraș aflate la vânzare. În plus, RAAL gândește o investiție mare la Lechința, pe platforma fostei fabrici de zahăr, și nu a renunțat la ideea deschiderii unui centru medical pe strada Libertății.

Recent, RAAL a anunțat AJOFM că are disponibile 125 de noi locuri de muncă, cele mai multe fiind pentru lăcătuşi mecanici (50) şi operatori maşini-unelte CNC (50), dar şi pentru ingineri, proiectanţi, electricieni, frezori, strungari sau zidari.

RAAL produce aproape în totalitate pentru export, pentru industria utilajelor agricole, utilajelor pentru construcţii, indus­tria minieră, vehiculelor comerciale şi auto. Fabricile RAAL din Bistriţa şi Prundu Bârgăului produc sisteme de răcire şi componente ale acestora, radiatoare, răcitoare de ulei, răcitoare de aer şi condensatoare pentru climă (fabricate din aliaje de aluminiu sau oţel inox) pentru utilaje agricole şi de construcţii, aplicaţii industriale, auto, comerciale, instalaţii hidraulice.

Printre clienţii RAAL se află companiile John Deere, Class, AGCO, Friulair, BRP Rotax, JCB, Ingersoll Rand, Linde, Parker, Mikropor, Van Hool, Voith, ABB, Tobrocco, Himoinsa, Manitou, Novetec, Carrier, Liebherr, Kaiser, Continental Germania sau Renault Truck Defence din Franţa.

Categories: Business in top

About Author