RAAL Bistrița se împrumută la BT cu 3,5 mil. euro, pe 48 de luni

RAAL Bistrița se împrumută la BT cu 3,5 mil. euro, pe 48 de luni

Producătorul de sisteme de răcire RAAL Bistrița, al doilea mare angajator din județ, a decis să contracteze un credit pentru capital de lucru de 3,5 mil. euro, de la Banca Transilvania, pe care-l va rambursa în 48 de luni.

Hotărârea a fost luată în ședința Consiliului de Administrație al companiei, în 17 noiembrie 2020. Creditul va avea o perioadă de grație de 18 luni, rambursarea urmând a fi făcută în rate trimestriale. Pentru a primi acest împrumut, conducerea RAAL a aprobat constituirea unor garanții mobiliare (echipamente) în favoarea BT și a Eximbank, dar și acceptarea unei ipoteci pe conturile deschise de companie la BT.

RAAL a trecut prin momente dificile în primăvara lui 2020, când, din cauza perturbațiilor produse de pandemie, a anunțat că se gândește la disponibilizări colective. Cu susținere din partea Guvernului, afacerea și-a revenit spectaculos și, de curând, a decis să angajeze încă 100 de persoane.

RAAL este una dintre cele mai mari afaceri locale, cu rulaj de 329 mil. lei în 2019 (profit net de 4,8 mil. lei) și peste 2400 de angajați. Compania produce în principal sisteme de răcire şi schimbătoare de căldură din aliaje de aluminiu şi oţel inoxidabil, pentru mari constructori de mașini cum ar fi John Deere sau Class.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*