Radu Moldovan: Toate instituțiile de cultură sunt în “casă nouă”

Radu Moldovan: Toate instituțiile de cultură sunt în “casă nouă”

Președintele Consilului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, spune că în Bistrița-Năsăud cultura a primit respectul cuvenit și că toate instituțiile de cultură sunt în “casă nouă”.

Mergem mai departe, ne protejăm patrimoniul și elementele de identitate locală, transformând clădirile istorice în case de întâlnire a culturii, creativității, oamenilor și lucrărilor valoroase. Lucrăm la realizarea „Casei Colecțiilor și a documentelor de patrimoniu” din Bistrița [B-dul Independenței. Nr.24], salvând clădirea unde a trăit pentru o bună perioadă, fratele poetului Mihai Eminescu, Matei Eminescu. O perlă arhitecturală construită în anul 1912, care va găzdui evenimente culturale și va avea funcție muzeală și de arhivă, ținând în grijă exemplare valoroase de carte de patrimoniu”, explică liderul de la CJ BN.

Radu Moldovan amintește și că va fi reabilitat muzeul “Casa săsească” din localitatea Livezile, o casă clădită în 1838, care a rezistat timpului și pe care o vom ajuta să existe și de acum înainte . În schimb, aceasta o să ofere turiștilor și oamenilor pasionați de tradiții și istorie, informații valoroase despre trecutul nostru, dar și un spațiu unde să se desfășoare evenimente care să țeasă viitorul cultural.

În același timp, dezvoltăm trasee turistice, prin intermediul cărora turiștii să ne cunoască și mai bine“, mai spune Moldovan.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*