RCB ELECTRO 97 investește într-un nou spațiu de producție pentru a face față comenzilor

RCB ELECTRO 97 investește într-un nou spațiu de producție pentru a face față comenzilor

 Compania RCB ELECTRO 97 SA, cel mai mare producător de cabluri electrice din Bistrița-Năsăud după cifra de afaceri, își va extinde suprafața de producție pe strada Sigmirului, pentru a-și crește capacitatea de prelucrare cu aproape 10% la anumite operațiuni.

Firma intenționează să extindă cu 793 mp o hală existentă, suprafața finală ajungând la cca. 2000 mp. Suprafața totală a amplasamentului este de 4.492 mp, din care 1.596 mp sunt căi de acces auto și pietonale și 898 mp reprezintă parcări și spații verzi. Noua zonă de producție va fi dotată cu trei linii de izolare cu PVC conductoare din cupru, o maşină de înfuniat și aplicat bandă din poliester sau aluminiu, o mașină de armat cu bandă din oțel, o linie de aplicat manta de protecție din PVC, două maşini de bobinat cabluri în colaci, un stand pentru încercări electrice cabluri și un electrostivuitor. Capacitatea de prelucrare va crește astfel: de la 240 t/lună la 260 t/lună la sârmă din cupru, de la 260 t/lună la 280 t/lună la granule de PVC și de la 16 t/lună la 18 t/lună la banda laminată la rece.

RCB ELECTRO, deținută de familiile Onița și Kontra, a încheiat 2016 cu afaceri de 23,3 milioane euro și 101 angajați, luând fața bătrânului IPROEB și mărind avansul față de vedeta de odinioară ELECTROPLAST.

Datele financiare pe 2017 încă nu sunt publice.

 

Categories: Business in top

About Author