RCB Electro produce surpriza: 2020 va fi peste anul record 2019!

RCB Electro produce surpriza: 2020 va fi peste anul record 2019!

După un 2019 record, cu venituri de 155,5 mil. lei, bistrițenii de la RCB Electro 97, cel mai mare producător de cabluri din regiune, vor produce o surpriză plăcută și 2020, în ciuda pandemiei: venituri și profit din nou în creștere!

“La început de an am fost puțin îngrijorați de ceea ce se întâmplă, dar contractele s-au derulat foarte bine, vânzările au mers mai bine decât oricând și în concluzie vom închide 2020 peste anul anterior, cu rulaj și profit mai mari. Nu vă pot spune exact cu cât, dar vor fi mai mari”, a declarat, pentru BistritaBusiness.ro, Florin Urîte, directorul de marketing al RCB Electro.

În 2019, compania bistrițeană a avut venituri de 155,5 mil. lei și un profit net de 2,1 mil. lei, cu un număr mediu de 112 angajați.

“Rezultatele bune vin datorită muncii începute acum câțiva ani, când am accelerat foarte tare dezvoltarea companiei. Am investit în tehnologii noi, în produse noi, în calitate, în marketing și am intrat în marile magazine de bricolaj. Suntem prezenți în mai multe industrii, cu diverse tipuri de cabluri speciale (instalații pentru fotovoltaice, rețeaua de căi ferate etc). Cablurile cu marca RCB pe ele au azi o recunoaștere a calității în fața oricărui constructor. Din păcate, această recunoaștere a atras deja și imitatori, care comandă prin diverse fabrici cabluri de proastă calitate și pun sigla RCB pe ele, vânzându-le apoi în tot felul de rețele locale și magazine obscure. E vorba de cantități mari deja și problema devine una majoră, când ne gândim ce tragedii s-au întâmplat în ultimii ani (Colectiv, Giulești, Piatra Neamț – din cauza unor cabluri de curent necorespunzătoare. Ar trebui ca organismele abilitate să intervină cu măsuri, controale și standarde în această piață. Ar trebui să putem cumpăra doar cabluri certificate, de la producători autorizați, nu orice fire ieftine care apoi ne pun viața în pericol!” – a precizat Urîte.

RCB Electro 97 este în acest moment cel mai mare producător de cabluri cu capital 100% românesc. Compania este deținută de familiile Onița (50%) și Kontra (50%).

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*