Reabilitare de 18 mil.lei pentru șase kilometri de drum

Reabilitare de 18 mil.lei pentru șase kilometri de drum

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud continuă investițiile în modernizarea drumurilor din județ! De această dată a venit rândul unei porțiuni de drum de pe DJ 162. Cu un buget de 18 mil.lei reprezentanții CJ BN caută o firmă de construcții care să reabiliteze 6,05 kilometri de drum. 

“Sectorul studiat, cuprins între km 38+839 – 42+894, este amplasat pe teritoriul comunelor Silivașu de Câmpie și Urmeniș, atât în extravilanul localităților, cât și în intravilanul acestora. Partea carosabilă este pietruită, cu pietriș și nisip, fiind în diverse stadii de degradare. Sectoarele cu stare de degradare mediocră alternează cu cele rele, iar pe porțiuni foarte scurte sunt și suprafețe bune. Degradările existente sunt cele caracteristice drumurilor pietruite: făgașe longitudinale, denivelări, șiroiri, gropi izolate, piatră alergătoare”, scrie în caietul de sarcini al acestui proiect.

Lucrările propuse a fi realizate pe acest tronson de drum sunt finanțate de la Guvern. Cu cei 18 mil.lei ar urma să fie turnat asfalt și amenajate două benzi de mers pe fiecare sens, fiecare bandă cu lățime de 3 m.

De asemenea, în plan este prevăzută și amenajarea acostamentelor, a șanțurilor, montarea unor poduri și podețe, a unor parapeți de protecție și a indicatoarelor necesare.

Ofertele pentru această lucrare se pot depune până în 22 noiembrie, iar câștigător va fi constructorul care va face cea mai avantajoasă ofertă din punct de vedere financiar. Termenul de finalizare al lucrărilor va fi de 24 de luni de la data semnării contractului de atribuire, iar constructorul care va face modernizarea va trebui să ofere o garanție de 72 de luni pentru lucrările executate.

Categories: Local

About Author