Reabilitarea DN 17D Sângeorz Băi – Rodna, pe ultima sută de metri! Vești bune și pentru alte drumuri naționale

Reabilitarea DN 17D Sângeorz Băi – Rodna, pe ultima sută de metri! Vești bune și pentru alte drumuri naționale

Până la finalul acestei luni se vor încheia lucrările de modernizare a drumului DN 17D Sângeorz-Băi – Rodna. Acum se lucrează la ultimii 3 km de drum, tronson care tranverseză orașul Sângeorz Băi. Cei de la Drumurile Naționale anunță că în procedură de ahiziție sunt și DN 17 D Rodna – Valea Mare și DN 17C Dealul Ștefăniței – Telciu.

Lucrările de modernizare a DN 17 D Sângeorz Băi – Rodna de la km 55 și până la km 72 au început anul trecut. În prezent, mai sunt de reabilitat doar 3 km de drum, porțiune ce tranzitează intravilanul orașului Sângeorz Băi.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan a explicat că se lucrează la carosabil abia acum pentru că în primă fază s-a lucrat la rețeaua de apă și canalizare a orașului stațiune.

Totodată, șeful Secției Bistrița a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj-Napoca, Alexandru Slavita, anunță că lucrările vor fi gata până la finalul lunii octombrie.

„Lucrarea a început anul trecut, s-au realizat până acum 14 km, iar pe ultimii trei se lucrează abia acum deoarece aici s-au făcut lucrări la rețeaua de apă și canalizare. Constructorul a început acum lucrarea efectivă de reciclare îmbrăcăminte asfaltică. Sunt trei etape: frezarea îmbrăcăminții asfaltice, punerea materialului de aport – 10 cm de piatră spartă, adaosul de ciment și emulsie, se reciclează aceste materiale și apoi se pune stratul de 6 cm de asfalt concomitent cu ridicarea capacelor căminelor de vizitare de pe acest sector, 70 de bucăți. Din acest moment, lucrarea durează maxim trei săptămâni, deci la sfârșitul lunii octombrie lucrările vor fi finalizate, inclusiv marcajele rutiere”, explică Alexandru Slavita.

Moldovan și Slavita au dat vești bune și în ceea ce privește reabilitarea DN 17D Rodna – Valea Mare (14 km) și DN 17C Dealul Ștefăniței – Telciu. Cele două contracte sunt în procedura de achiziție și în aproximativ trei săptămâni se va ști cine va face lucrările. Slavita anunță că dacă vremea va fi favorabilă lucrările la cele două tronsoane de drum ar putea începe chiar din acest an.

Categories: Local

About Author