Asta susțin reprezentanții HORECA după întâlnirea avută ieri cu Guvernul și după discuțiile pe tema redeschiderii restaurantelor (partea interioară) începând din 1 septembrie.
“La nivel național, este important să deschidem la data de 1 septembrie. Avem 400.000 de angajați cu slujbele în pericol. Nu se pune problema să mai așteptăm. (…) Vor fi restricții care vor proveni din distanțarea socială, respectiv noi am propus să folosim o masă, o masă să fie interzis de la a fi folosită, ceea ce va decurge o utilizare a restaurantelor la interior de maximum 50%, pentru această fază a relaxării”, a declarat Dragoş Petrescu, preşedintele patronatului HORA.
Reprezentanții HORECA au mai subliniat că pentru redeschiderea în siguranță a interioarelor din restaurante vor fi luate o serie de măsuri de protecție și distanțare. Spre exemplu, între mese va fi lăsată distanță de circa 1,5-2 m, iar toți cei care vor intra în restanurante vor trebui să poarte mască de protecție.