Retailerul polonez Pepco este de vânzare

Retailerul polonez Pepco este de vânzare

Discounterul polonez Pepco este scos la vânzare și trei fonduri de investiţii vor să-l cumpere. Mai exact, un consorţiu alcătuit din trei fonduri de private eqyity: Advent, Mid Europa şi Hellman & Friedman, ar intenţiona să depună o ofertă pentru retailerul Pepco.

În plus,  grupul sud-african Steinhoff, proprietarul Pepco, analizează listarea unei participaţii de 25% din acţiunile Pepco pe bursa din Varşovia.

Pepco este o rețea europeană de magazine de articole de îmbrăcăminte și industriale cu prețuri reduse. Compania a fost fondată la sfârșitul anului 1999 în Polonia Până în 2012, PEPCO a deschis 400 de magazine în Polonia. În 2013, compania a intrat pe două piețe noi – Cehia și Slovacia.

În 2015, alte două țări s-au alăturat – România și Ungaria. Un an mai târziu, rețeaua avea deja peste 1.000 de magazine. În 2017, a avut loc extinderea în Croația, Slovenia și Lituania, iar Letonia s-a alăturat la începutul anului următor. La data de 6 iunie 2018 PEPCO are 1390 de magazine în 9 țări europene.

 

Categories: Brands

About Author