Rețeaua Gastro Local din Brașov vrea să deschidă un punct gastronomic local în Bistrița-N

Rețeaua Gastro Local din Brașov vrea să deschidă un punct gastronomic local în Bistrița-N

Reţeaua de puncte gastronomice Gastro Local numără peste 20 de locaţii în judeţul Braşov şi se va extinde în judeţele Bistriţa-Năsăud, Covasna, Harghita, Iaşi şi Neamţ a anunțat fondatorul rețelei, Dorian Lungu.

Gastro Local, o platformă dedicată punctelor gastronomice locale, a creat o reţea de peste 20 de gospodării care oferă servicii de masă din produse pe bază de reţete tradiţionale şi se află în gospodării ţărăneşti, mici ferme, stâne sau locuri pescăreşti. Acestea se află în judeţul Braşov, iar Dorian Lungu, fondatorul Gastro Local, vede potenţial de extindere în judeţele Bistriţa-Năsăud, Covasna, Harghita, Iaşi şi Neamţ.

„Gastro Local a pornit din Vama Buzăului, din judeţul Braşov, de la poalele munţilor Ciucaş, şi acum avem peste 20 de puncte gastronomice acolo. (…) În curând o să deschidem locaţie şi în zona Bistriţei, în Iaşi, Neamţ, Covasna şi Harghita, pentru că, până la urmă o reţea creşte dacă ai calitate. Atunci când faci lucrurile bine, mai devreme sau mai târziu, binele se întorce“, a spus Dorian Lungu, fondatorul Gastro Local. 

În prezent, pe harta HoReCa a României există 111 puncte gastronomice locale, arată datele de la Autoritatea Naţională Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Cele mai multe puncte gastronomice locale se află în judeţul Tulcea (32), urmat de judeţul Sibiu (15) şi judeţul Maramureş (10).

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*