Rețeaua WINMARKT scoasă la vânzare de proprietarii italieni, înglodați în datorii

Rețeaua WINMARKT scoasă la vânzare de proprietarii italieni, înglodați în datorii

Rețeaua de centre comerciale WINMARKT, cu o unitate și în Bistrița, urmează să fie scoasă la vânzare de italienii de la Grande Distribuzione (IGD), care caută să-și reducă datoriile la nivel de grup.

IGD deține în România 14 centre comerciale și o clădire de birouri, portofoliu evaluat la cca. 127 mil. euro. Presați de refinanțarea unei emisiuni de obligațiuni în valoare de 400 milioane de euro scadente anul viitor, precum și de costul ridicat al datoriilor cu care se confruntă, italieniiau selectat acum mai multe active secundare în vederea vânzării, printre care și portofoliul din România – anunță presa internațională.

Miercuri, agenția Fitch Ratings a plasat ratingul companiei sub supraveghere negativă, în vederea unei posibile retrogradări. Fitch a indicat că va scoate compania de sub supraveghere dacă își refinanțează cu succes datoria cu cel puțin un an înainte de scadență. Vânzarea potențială a centrelor comerciale Winmarkt a fost inclusă în planul de afaceri al IGD pentru perioada 2022-2024 și a fost readusă în discuție la începutul anului, alături de intenția de a renunța la mai multe active din Italia.

 “Este vorba de active care nu fac parte din portofoliul de bază din Italia: prin urmare, luăm în considerare Winmarkt, precum și trei hipermarketuri de sine stătătoare din Italia și trei parcele de teren”, a declarat, în martie, Roberto Zoia, directorul de dezvoltare al IGD. IGD a preluat centrele comerciale Winmarkt în 2008, în parteneriat cu compania Inpartner Investitori & Partner Immobiliari, pentru 182,5 milioane de euro, de la fondurile de investiții Ivington Interprises Limited și Broadhurst Investments Limited. Ulterior, în 2010, grupul italian a devenit acționar unic al rețelei, prin achiziția acțiunilor deținute de compania Inpartner Investitori & Partner Immobiliari, pentru 21 milioane euro.


About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*