ROMBAT a investit 1,8 milioane euro într-o nouă linie de montaj

ROMBAT a investit 1,8 milioane euro într-o nouă linie de montaj

 Compania ROMBAT SA a încheiat o investiție în valoare de 1,8 milioane euro într-o nouă linie de montaj, care este operațională de la începutul toamnei trecute. Echipamentul achiziționat este produs de Accurate-Moojin (un joint venture danezo-sud-coreean, unul dintre liderii mondiali în producția de astfel de echipamente).

Proiectul a fost implementat în cadrul Atelierului pentru montaj. Practic, au fost dezafectate două linii de montaj tip Cosmec (liniile 3 și 4), liniile 1-2 au trecut în poziția liniilor 3-4, și a fost montată linia tip Accurate Moojin (capacitate 3.000 buc/zi). Pe același amplasament, este planificată implementarea proiectului „Modificarea și restructurarea instalațiilor interioare de exhaustare – ROMBAT SA”, proiect pentru care APM Bistrița-Năsăud a emis Decizia etapei de încadrare nr. 386/25.07.2017. Proiectul prevede unificarea coșurilor C27, C28, C29, C30 și C31 (coșuri pentru gaze de ardere) într-un coș cu înălțimea H = 12 m și diametru D = 0,25 m.

ROMBAT, cel mai mare producător de acumulatori auto din România, a încheiat 2017 cu afaceri record de aproape 390 milioane lei, fiind cea mai profitabilă companie din Bistrița-Năsăud, cu un rezultat net de 21,1 milioane lei. Firma are aproape 750 de angajați.

 

Categories: Business in top

About Author