ROMBAT a oprit producția acum 6 zile și a trimis 700 de oameni în șomaj tehnic, până după Paște

ROMBAT a oprit producția acum 6 zile și a trimis 700 de oameni în șomaj tehnic, până după Paște

Confruntată cu scăderea dramatică a comenzilor în contextul în care producătorii auto și-au închis fabricile, ROMBAT a decis să oprească temporar producția și să-și trimită aproape toți angajații în șomaj tehnic. În acest moment, mai lucrează fabrica de reciclare din Copșa Mică și câțiva oameni la livrări.

De altfel, criza creată de epidemia de coronavirus și măsurile de carantină impuse afectează și subsidiarele METAIR (proprietarul Rombat) din Germania, Marea Britanie sau Turcia. METAIR a anunțat că estimează scăderea afacerilor cu cel puțin 20% în primul trimestru. Producția a fost oprită complet la unitățile grupului din Africa de Sud, precum și în cazul subsidiarelor Rombat și Möll (Germania). În Marea Britanie, distribuitorul de baterii Dynamic asigură doar servicii esențiale, în timp ce subsdiarele din Kenya și Turcia sunt operaționale, cu impunerea de măsuri stricte de distanțare socială. Angajații afectați de închiderile sau reducerile de producție benefeciază de măsuri de sprijin pe o perioadă inițială de 3 săptămâni, ce poate fi extinsă.

“Bunăstarea, sănătatea și siguranța angajaților noștri reprezintă o prioritate și o preocupare. Mulțumită sacrificiilor salariale din partea angajaților, precum și sprijinului guvernamental fără precedent în toate țările unde Metair este prezent, am putut formula măsuri în sprijinul angajaților pe timpul actualei etape de închideri și blocaje, care ne va afecta operațiunile în următoarele 3 săptămâni. Amploarea și durata măsurilor vor fi revizuite continuu”, spun reprezentanții grupului sud-african.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*