ROMBAT devine, indirect, acționar la un nou producător de acumulatori

ROMBAT devine, indirect, acționar la un nou producător de acumulatori

ROMBAT SA Bistrița devine, indirect, acționar la un nou producător de acumulatori, fondat de proprietarii GRAMPET, cel mai mare grup feroviar şi operator logistic privat din România şi Europa Centrală şi de Sud-Est.

O firmă controlată de către omul de afaceri Vasile Didilă, proprietar al grupului Grampet alături de fratele său Gruia Stoica, este acționar majoritar al Prime European Battery SRL, companie fondată acum 3 luni la Onești, care are ca obiect principal de activitate fabricarea bateriilor și a acumulatorilor. Între asociați, mai apar Prime Cell Production SRL din Belciugatele, Călărași (cu 30%) și Prime Batteries Technology SRL din București (10%), fosta Prime Motors Industry, unde Rombat deține 35% din părțile sociale.

Interesant, proprietarul Prime Cell Production, Cristian Pastuhov, este director operațional la Prime Batteries Technology.

Rombat, parte din METAIR Group, va începe în a doua jumătate a anului să furnizeze celulele pentru bateriile auto litiu-ion, destinate mașinilor electrice, în noua fabrică din București. Celulele sunt destinate producătorului de baterii Prime Batteries Technology. Compania bistrițeană a investit cca. 15 milioane de euro în fabrica de celule litiu-ion. Adrian Polec, principalul acționar al Prime Batteries Technology, a anunțat anul trecut că negociază cu mai mulți constructori europeni contracte de furnizare a bateriilor produse în parteneriat cu Rombat.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*