ROMBAT se întoarce cu fața spre viitor: va dezvolta, în sfârșit, baterii pentru vehicule electrice

ROMBAT se întoarce cu fața spre viitor: va dezvolta, în sfârșit, baterii pentru vehicule electrice

Miercuri, 20 iunie 2018, la Munchen în Germania, în prezența acționarului majoritar al ROMBAT, grupul Metair din Africa de Sud, compania bistrițeană a semnat acordul prin care a preluat 35% din acțiunile companiei Prime Motors Industry SRL din București. E primul pas al ROMBAT spre bateriile pentru vehicule electrice.

“Aceasta firmă care este specializată în producția de baterii Li Ion și vehicule electrice, va fi un incubator de tehnologii de baterii noi pentru întreg grupul Metair. Acesta este unul din primii pași pe care ROMBAT îl face în dezvoltarea bateriilor pentru vehicule electrice și stocarea energiei, două domenii foarte importante ale viitorului” explică Ioan Repede, directorul general al ROMBAT SA.

Ziarul BistritaBusiness.ro a anunțat această tranzacție în luna februarie 2018, AICI ., citând surse din presa sud-africană, confirmate de conducerea METAIR.

Prin acest nou parteneriat, ROMBAT își consolidează poziția de lider pe piața românească și subliniază încă o dată poziția importantă pe care o are pe piața europeană de acumulatori. În afară de noile investiții preconizate în dezvoltarea și producția bateriilor Lithium-Ion, ROMBAT continuă îmbunătățirea și dezvoltarea sistemelor de producție existente, investind peste 3,92 milioane euro. Printre principalele investiții putem enumera noua linie de montaj cu o capacitate de producție de 4 baterii/min și modernizarea altor trei linii de producție existente” mai spune Ioan Repede.

Potrivit acestuia, ROMBAT este azi una din companiile de top din județul Bistrița Năsăud când vine vorba despre nivelul mediu salarial. Salariul mediu din cadrul companiei este cu 40% mai mare decât media pe județ, pe primele 5 luni ale anului 2018.

ROMBAT este parte a grupului sud-african METAIR Investments Limited, al treilea producător de pe piața de baterii din Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Compania bistrițeană a realizat în 2017 o cifră de afaceri de 386 milioane de lei (84,5 milioane de euro), mai mult cu 10% faţă de anul anterior. Profitul net pentru aceeași perioadă a fost de 21,17 mil. lei (4,6 mil. euro).

Cornelius Theodorus (Theo) Loock, omul care ia deciziile strategice în METAIR, este CEO-ul companiei din 2006.

 

Categories: Business in top

About Author