SANOVIL continuă investițiile și extinderile și în 2023

SANOVIL continuă investițiile și extinderile și în 2023

Grupul Sanovil, care înglobează o policlinică, două spitale, dintre care unul de recuperare deschis în 2022, laborator de analize şi centru de imagistică, a realizat o cifră de afaceri de 58 mil. lei în anul trecut, în creştere cu circa 10% faţă de 2021. Ce planuri are Sanovil pentru 2023?

„Anul 2022 a fost unul bun. La noi nu a scăzut activitatea. Am avut 1.000 de naş­teri în maternitate. A fost activitate în po­liclinică, unde am primit peste 92.000 de pre­zentări. În spital au fost aproximativ 6.000 de internări. Noi anul trecut am des­chis spitalul de îngrijiri paliative şi on­colo­gie, l-am creat de la zero, cu 62 de pa­turi noi. Casa de Asigurări de Sănătate nu a con­tractat niciun pat, pacienţii au nişte cos­turi mari pentru că trebuie să stea mult în spital“, a spus medicul Gavrilaş Mureşan, fondatorul Sanovil, în cadrul emisiunii ZF Private Health.

„Avem ca entităţi noi spitalul de recuperare care trebuie să crească. În cadrul policlinicii am creat o extensie care a dus suprafaţa la aproximativ 5.000 mp, este una dintre cele mai mari din ţară, avem în jur de 45 de cabinete medicale. Trebuie să folosim eficient policlinica, să facem ca tot ce am construit să prindă viaţă. Avem în plan o extindere şi modernizare a laboratorului de imagistică medicală prin achiziţia unui RMN şi CT noi“, a mai spus Gavrilaş Mureşan. În plus, şi primul spital din grup, cel destinat pacienţilor cronici, va fi extins cu încă un bloc operator, ceea ce va mai adăuga o suprafaţă de 1.000 mp spitalului.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*