Șapte “magnifici” țin cu ușa doi investitori gata să aducă 7 milioane euro la Bistrița

Șapte “magnifici” țin cu ușa doi investitori gata să aducă 7 milioane euro la Bistrița

Două companii vor să investească cca. 7 milioane de euro în Parcul Industrial Bistrița Sud. Cele două au făcut demersurile necesare de câteva săptămâni bune, însă Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la parc, compusă din 7 membri, se scarpină în creștet și vrea să se mai gândească dacă le acceptă proiectele. Că doar e plin de investitori în jur, nu-i așa?

De o lună și jumătate compania FAR FOUNDATION SRL și-a anunțat intenția de a concesiona 12.000 mp în Parcul Industrial Bistrița Sud, pentru a construi o fabrică de elemente prefabricate din beton. Investiția totală ar fi de 6,7 milioane euro și ar crea 210 locuri de muncă. FAR FOUNDATION SRL, cu sediul social în Rodna, deținută de bistrițeanul Valentin Fărcaș, ar deveni astfel cel mai mare investitor din parcul industrial după valoarea proiectului, mai mult decât dublă față de investiția asumată de sătmărenii de la BRANDIS BERG SRL (cca. 3 milioane euro și 75 noi locuri de muncă).

Proiectul propus de FAR FOUNDATION SRL are însă un viitor incert, pentru că cei 7 membri AGA ai societății Business Park Bistrița Sud SRL au decis acum o lună să amâne o soluție cu privire la acceptarea investitorului, pe motiv că nu le este limpede dacă drumul construit pe platforma industrială (un drum construit special pentru trafic industrial n.n.) va suporta traficul auto impus de activitatea companiei. De o lună și jumătate, investitorul stă și așteaptă soluția celor “7 magnifici”. În ședința AGA de miercuri, 6 iunie (de ce o fi existând AGA la o societate de tip SRL?!), cei 7 s-ar putea exprima în legătură cu acceptarea sau nu a investiției propuse, pe ordinea de zi a ședinței existând un punct dedicat FAR FOUNDATION.

În aceeași situație, potrivit informațiilor publice pe www.bizpark.ro, se găsește și compania SPECTRUM CONSTRUCT din București, care de aproape o lună așteaptă un răspuns cu privire la o investiție de 300.000 euro în Parcul Industrial. Firma respectivă dorește să concesioneze 2.000 mp și să construiască o fabrică de garduri din PVC. Decizia celor din AGA Business Park Bistrița Sud a fost să amâne răspunsul pentru miercuri, 6 iunie 2018.

Precizăm că în Parcul Industrial Bistrița Sud există în prezent 10 investitori care au concesionat teren, câțiva dintre aceștia urmând să-și construiască în acest an unitățile de producție.

Echipa care a administrat parcul timp de aproape 5 ani s-a retras, recent, prin demisie, “din motive personale”. Potrivit unor surse din Primăria Bistrița, care au dorit să rămână anonime, demisionarii “s-au săturat practic de șicanele unora dintre membrii AGA, care consideră parcul industrial ca pe o moșie proprie”.

Aceiași membri AGA care, mâine, vor decide, după săptămâni bune, dacă două investiții însumând 7 milioane euro, sunt acceptabile pentru Bistrița, sau să fie duse în altă parte, pentru că la noi există suficienți investitori.

AGA e compusă din: Remus Titieni (președinte), Ezechiel Ignat (secretar), Maria Cerasela Negrușa, Andrei Kozuk, Gheorghe Sabău, Ioan Radu Uța, Marius Armean.

În acest moment, Parcul Industrial Bistrița Sud nu are niciun angajat.

De mâine, după ședința AGA, e foarte probabil ca Ioan Magda (cu trecut în retail, la Orange sau la instituții de creditare) recomandat de viceprimarul Gelu Muthi, să devină administrator al parcului. Muthi este cel căruia primarul Ovidiu Crețu i-a încredințat, de aproximativ un an, misiunea de a superviza activitatea Parcului Industrial. Cât de bine s-a achitat Gelu Muthi de misiunea sa, rămâne în seama cititorilor să tragă concluzii.

 

 

Categories: Local, Uncategorized

About Author