Șase oferte și 31 de firme pentru licitația de 10 milioane euro de la Colibița. Cine va câștiga?

Șase oferte și 31 de firme pentru licitația de 10 milioane euro de la Colibița. Cine va câștiga?

Șase oferte au fost depuse în cadrul licitației pentru modernizarea tronsonului de drum județean care străbate stațiunea Colibița, în zona lacului și a satului cu același nume. În total 31 de firme din toată țara, grupate în șase mari asocieri, s-au înghesuit la lucrarea evaluată la 10 milioane euro, fără TVA.

 O licitație mult-așteptată de firmele de construcții se află în faza de evaluare a ofertelor: tronsonul 2 din modernizarea DJ172D, în zona lacului Colibița și a satului cu același nume. Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, care a bugetat pentru această lucrare 47,3 milioane lei+TVA (cca. 10 mil. euro+TVA), va desemna un câștigător până în data de 16 februarie. Condițiile de participare la licitație au fost destul de restrictive, cea mai drastică fiind aceea că ofertanții trebuie să fi avut cifra de afaceri medie anuală de minim 70 milioane lei, pe anii 2014, 2015 și 2016. Din acest motiv, pentru că puțini constructori au atins asemenea cifre, companiile au apelat la asocieri.

Care sunt liderii acestor asocieri și firmele convinse să vină ca terți susținători sau subcontractanți?

  1. Compania ARL Cluj – STRABAG, cu lucrări multe executate în județ în ultimii ani și condusă de bistrițeanul Dan Mihancea, este liderul unei astfel de asocieri. Alături de ea s-au lipit DP CONSULT (Cluj-Napoca) și CML.RO (Bistrița) în calitate de subcontractanți.
  2. Sucevenii de la AUTOTEHNOROM sunt liderii unei alte asocieri, din care mai fac parte OPR ASFALT (Timișoara), OBRAS PUBLICAS Y REGADIOS (Toledo, Spania), LUCA WAY (București), REVIVO (Mediaș), DAMIENA (Suceava), EXTREM CONSTRUCT (Vâlcea).
  3. O a treia asociere are în frunte compania DIFERIT (Cluj-Napoca), având drept asociați pe DP CONS (Cluj) și VIA PROCONS (Alba) și drept subcontractanți pe DRUMCONSULT (Cluj) și SZASZ C CAROL (Cluj).
  4. A patra grupare e condusă de bistrițenii de la DIMEX 2000 COMPANY, avându-i ca asociați pe EXPLAN (Cluj) și ELECTRO-URSA SERVCOM (Bistrița) și ca subcontractori pe ASRO SERV (Sibiu), 4C PROJECT CONSULTING (Cluj) și DRUMCONSULT (Cluj).
  5. O altă asociere are ca lider compania TEHNIC ASIST (Botoșani), lipită de ea fiind TASS INFRA LOGISTIC (Botoșani) și PROIECT CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA (Bihor).
  6. Cea de-a șasea grupare e condusă de MIS GRUP (Bistrița), în asociere cu TECHNOCER (Timiș), DRUMSERV (Târgu Mureș), RIA DESIGN CONSULTING (Voluntari, Ilfov) și având ca subcontractori pe AGISFOR (București), GEOSOND (București) și ESCU CONSTRUCȚII (Târgu Mureș.

Ofertele lor financiare încă nu sunt publice, însă sursele BistritaBusiness.ro spun că bătălia se va da între MIS GRUP, DIMEX și ARL STRABAG. În oricare dintre situații, având în vedere valoarea licitației și numărul mare de ofertanți, vor exista contestații, ceea ce va întârzia startul lucrărilor, spun aceleași surse.

Categories: Business in top

About Author