Se încheie era “Second-hand” la Spitalul Județean! Primele paturi noi au fost livrate

Se încheie era “Second-hand” la Spitalul Județean! Primele paturi noi au fost livrate

Gabriel Lazany, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, anunță că primele paturi nou achiziționate pentru unitatea medicală pe care o conduce au sosit. În primul lot sunt 270 de paturi ce au fost cumpărate de la o firmă din București. 

“Începutul sfârșitului! Perioada de second hand a spitalului județean se apropie de sfârșit. A început livrarea primelor paturi și noptiere din cele 270 care alcătuiesc primul lot de mobilier medical. Noile paturi oferă pacienților confort sporit și siguranță, iar noptierele oferă facilități de servire a mesei la pat“, anunță Gabriel Lazany.

Finanțarea pentru cumpărarea noilor paturi a fost făcută integral cu bani de la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. Gabriel Lazany spune că vor fi schimbate toate cele peste 900 de paturi din Spitalul Județean de Urgență.

În toamna acestui an Spitalul Județean de Urgență Bistrița a primit de la Ministerul Sănătății finanțare de 10,6 mil.lei pentru achiziționarea a 950 de paturi. Dintre acestea, 576 vor fi paturi de spital cu 3 secțiuni metalice cu saltea și noptieră.

Alte 50 de paturi vor fi cu 4 secțiuni metalice cu saltea și noptieră, 54 paturi vor fi pentru copii, 34 de paturi electrice pentru ortopedie, 20 paturi electrice cu kit ortopedie, 85 de paturi cu sistem de rezitență ridicat mobil, 30 paturi cu sistem de rezistență ridicat fix, 75 de paturi multifuncționale cu sistem de cântărire și saltea pasivă antiescară și 26 de paturi multifuncționale cu sistem de cântărire și saltea activă antiescară.

Categories: Local

About Author