Serviciul Salvamont a fost dotat cu autoutilitară medicalizată de 283.000 lei

Serviciul Salvamont a fost dotat cu autoutilitară medicalizată de 283.000 lei

Este vorba despre o mașină 4×4 dotată și echipată cu toate cele necesare pentru ca echipajul de salvamontiști să poată acorda, în caz de nevoie, îngijiri medicale persoanelor pe care le salvează. Investiția depășește 280.000 lei și aduce la Bistrița o autospecială modernă.

Mașina, de culoare roșie, va fi inscripționată cu numele Salvamont, și va fi folosită pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a activităților  la care participă salvamontiștii.

Autospeciala 4×4 are cutie automată, este diesel și are montat troliu cu forță de tracțiune de 3,5 tone, priză externă pentru alimentarea cu energie electrică de la rețeaua electrică și sistem de avertizadre acustică și optică.

În ceea ce privește dotările pentru partea medicală noua achiziție a celor de la Salvamont va fi dotată cu targă de transport pacienți rabatabilă și pliabilă cu lungime de 1,8 m.

De asemenea, autospeciala va fi dotată cu aspirator de secreții, butelie portabilă cu oxigen, defibrilator semiautomat, balon de vcentilație pentru adulți, balon de ventilație pentru copii, set pipe Guedel, mască de insuflație, stetoscop, tensiometru manual, lampă pentru examinarea pupilelor, ciocan reflexe, seringi, truse perfuzie, sonde de intubație traheală, trusă pentru sondaj urinar, container pentru materiale ascuțite, canule intravenoase de diferite dimensiuni, rucsac pentru materialele de intervenție portabile și o lampă cu led.

 

Categories: Local

About Author