SILVANIA construiește campinguri și alte facilități de turism ecologic pentru Consiliul Județean Bihor

SILVANIA construiește campinguri și alte facilități de turism ecologic pentru Consiliul Județean Bihor

Silvania Sortilemn, producător de elemente și structuri din lemn pentru construcții, derulează lucrări în valoare de aproape 18 milioane lei pentru Consiliul Județean Bihor, în domeniul turismului ecologic.

Printr-un prim contract de cca. 9 mil. lei, compania construiește în comuna Șinteu un centru de management, cercetare și educație ecologică, care include săli de conferințe, locuri de cazare, sală de mese, birouri etc. Imobilele sunt ridicate din lemn lamelar stratificat, învelitoarea lor este o draniță realizată manual, iar lemnul este tratat cu lacuri speciale, astfel încât să aibă o protecție cât mai mare dar și să arate cât se poate mai natural. Prin același contract, în comuna vecină Aușeu compania construiește piste de motocross, pentru pasionații de motoare și offroad.

Printr-un al doilea contract, în valoare de aproape 9 mil. lei, Silvania amenajează trei campinguri în raza comunelor Şuncuiuş, Vadu Crişului, Bratca și Dobrești. Practic, vor fi realizate 22 de foișoare de mari dimensiuni, în fiecare din cele trei locuri urmând să fie ridicată și câteo clădire multifuncțională, cu rol administrativ, cu sală de mese, cu birouri, cu grupuri sanitare etc.

„Este unul dintre cele mai frumoase proiecte realizate de noi, pentru că e vorba de natură, de turism, de ecologie, iar zonele respective au o frumuseșe aparte și un potențial turistic uriaș. Vorbim de păduri, de peșteri, de stânci, de cursuri de apă, de mii de oameni care le cunosc și le vizitează deja. Felicităm Consiliul Județean Bihor și partenerii săi pentru această investiție, ar trebui să existe cât mai multe astfel de inițiative în România. În acest moment, cu construcțiile de la Șinteu și Aușeu suntem aproape de momentul recepției, iar campingurile din celelalte comune sunt în fază incipientă, până la vară le vom finaliza” – a spus, pentru Bistrița Business, Emil Iugan, fondatorul grupului de firme Silvania.

’’Turismul este una dintre componentele cele mai importante care va duce la dezvoltarea judeţului nostru. Frumuseţea zonei montane trebuie protejată şi, în acelaşi timp, pusă în valoare, astfel încât iubitorii de natură să aibă parte de o experienţă autentică, în spaţii amenajate corespunzător’’, a declarat recent și Mircea Mălan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

Investiţiile fac parte din proiectul ’’Implementarea de măsuri active de conservare pe teritoriul sitului Natura 2000, Defileul Crişului Repede-Pădurea Craiului’’, realizat în cadrul unui parteneriat dintre Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) – ca lider de proiect, Consiliul Judeţean Bihor şi primăriile Bratca, Dobreşti, Şuncuiuş şi Vadu Crişului. Licitația pentru realizarea investițiilor a fost câștigată de Silvania Sortilemn, din Lunca Ilvei.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*