SOMPLAST anunță oficial revenirea pe profit și că menține producția la capacitate în această perioadă

SOMPLAST anunță oficial revenirea pe profit și că menține producția la capacitate în această perioadă

Compania SOMPLAST Năsăud a înregistrat un profit brut de 647,5 mii lei în 2019, după ce trei ani consecutivi a fost pe pierdere, potrivit raportului anual înaintat către Bursa de Valori București, unde este listată. În acest moment, fabrica lucrează la capacitate, fără probleme deosebite.

Cu peste 100 de angajați și un istoric de peste 40 de ani în producția de repere din mase plastice, Somplast a traversat o perioadă dificilă în ultimul deceniu, cu 6 ani pe minus și doar 4 cu profit. În urma investițiilor realizate precum și a reorganizării activității, compania a reușit să revină pe un trend ascendent și să înregistreze profit în 2019.

„Piața construcțiilor și a infrastructurii au fost la un nivel mai bun decât în anul precedent, și, deși cifra de afaceri bugetată nu a fost atinsă, profitabilitatea afacerii a fost peste cea din BVC” explică Alin Brișan, directorul general al societății. “Tindem să credem că afacerea va continua să crească, în special pe partea de țeavă și rigide, dacă investițiile preconizate în infrastructură vor continua ca în anul precedent. Încercăm și o creștere a capacităților de imprimare și converting pe partea de flexibile, prin achiziții noi sau second hand, în funcție de posibilitățile financiare disponibile”, mai spune Brișan.

În acest moment, compania nu și-a restrâns activitatea și continuă să lucreze aproape de capacitate.

“Am închis temporar doar magazinele, însă producția merge. Avem comenzi serioase, mai ales la țevile necesare în lucrările de infrastructură. Au scăzut puțin comenzile la produsele flexibile, cum le numim noi, adică folii și produse din folii. Au fost câteva zile în care credeam că aprovizionarea cu materie primă va fi o provocare în această perioadă, dar acest lucru s-a reglat. De asemenea, o parte din încasările restante. Compania nu are probleme deosebite în acest moment și doresc să mulțumesc public colegilor mei, din producție sau din alte compartimente, care nu au intrat în panică și au continuat să vină la muncă. Le asigurăm toate condițiile sanitare necesare ca să evităm contactul cu coronavirusul. Am văzut acum echipa pe care ne putem baza la greu și mă bucur că e foarte numeroasă. Continuăm și donațiile de produse către spitale din județ, inclusiv cel din Năsăud” descrie managerul Somplast, situația actuală din companie.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*