SOMPLAST își propune creșterea vânzărilor în magazinele proprii din Bistrița și Târgu Mureș

SOMPLAST își propune creșterea vânzărilor în magazinele proprii din Bistrița și Târgu Mureș

Compania SOMPLAST SA Năsăud, reintrată pe profit în 2019, și-a propus pentru 2020 să realizeze vânzări cu 10-15% mai mari în cele două magazine proprii, din Bistrița (Piața Decebal), respectiv Târgu Mureș (B-dul Gh. Doja).

Directorul general al Somplast, Alin Brișan, a declarat pentru BistrițaBusiness.ro, că firma își propune impulsionarea activității în cele două magazine proprii, care vând produse de uz casnic realizate la Năsăud, dar și alte tipuri de produse, inclusiv jucării, furnizate de diverși parteneri ai companiei la prețuri foarte bune. “Per ansamblu suntem mulțumiți de vânzările realizate în 2019, dar întotdeauna este loc de mai bine. Ne-am dori o creștere de 10-15% în acest an, pentru că aceste magazine au potențial, iar brandul Somplast are o istorie bună a calității produselor și a prețurilor. Lumea ne cunoaște de peste 40 de ani, ceea ce constituie un mare avantaj la vânzare, raportat la concurența noastră, mult mai tânără. Calitatea produselor Somplast nu s-a schimbat deloc în toate aceste decenii, iar clienții noștri confirmă acest lucru” spune Alin Brișan.

Compania nu are deocamdată în plan deschiderea a noi magazine proprii.

După trei ani pe minus, Somplast a intrat din nou pe profit în 2019 și prognozează creșterea veniturilor și a profitului și în 2020. “Suntem pe un drum ascendent. Compania e acum mult mai solidă decât în urmă cu câțiva ani, grație unor investiții atent realizate și unor măsuri de management care au reorganizat radical activitatea în fabrică. Piața ne-a ajutat, de asemenea. Am încheiat anul pe plus și intenționăm să facem la fel în anii care vin” susține Brișan.

Somplast SA produce o gamă foarte complexă de produse: folii din polietilenă de joasă, medie și înaltă densitate, saci, huse, pungi, țevi și fitinguri din polietilenă pentru rețele de apă, gaz și pentru protecția cablurilor electrice, produse injectate și produse suflate. Acestea sunt comercializate atât pe piața internă, cât și în alte țări din Uniunea Europeană. Principalul acționar este SIF Banat-Crișana, cu 70,75% din totalul acțiunilor.

Somplast este listată la Bursa de Valori București sub simbolul bursier SOPL.

About Author