Starea de urgență nu va fi prelungită! Din 15 mai intrăm în starea de alertă

Starea de urgență nu va fi prelungită! Din 15 mai intrăm în starea de alertă

Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de președintele Klaus Iohannis. Șeful statului a anunțat că 14 mai va fi ultima zi de stare de urgență și că vor fi luate și câteva măsuri de relaxare care se vor produce treptat.

Starea de urgență nu va fi prelungită, nu voi emite un nou decret. Data de 14 mai este ultima zi cu stare de urgență. Începând cu 15 mai, intră într-o, așa-numită, stare de alertă, prevăzută de legislația specifică care prevede cum se acționează în situația unei epidemii”, a anunțat Klaus Iohannis.

Pe 15 mai vor fi  deschise saloanele de coafură, frizerii, cabinetele stomatologice, muzeele, dar toate în condiții speciale, de distanțare, de igienă.

Președintele a mai precizat că măsurile de relaxare nu se vor aplica localităților aflate în carantină.

“După 15 mai, putem în principiu să ne mișcăm în interiorul localității în care avem treabă, dar să nu exagerăm. Nu va mai fi nevoie de declarații pe propria răspundere. Relaxarea se va face pas cu pas, de regulă o dată la două săptămâni. Primele măsuri se vor relaxa de pe 15 mai, apoi un nou val la începutul lui iunie, și tot așa”, a mai declarat Iohannis.

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*