Stație de epurare și conducte de canalizare de 5,5 mil. lei în Slătinița

Stație de epurare și conducte de canalizare de 5,5 mil. lei în Slătinița

În ședința de Consiliu Local de joi va fi supus la vot un proiect legat de amenajarea unei stații de epurare și a unor conducte de canalizare în localitatea Slătinița. Investiția, care ar ajunge la 5,5 mil. lei ar urma să fie făcută prin fonduri europene, prin Programul Operațional Regional. 

Contribuția proprie a Primăriei Bistrița la acest proiect este de 290.000 lei, reprezentând atât achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului (puțin peste 182.000 lei) cât şi contribuţia de 2% din valoarea eligibilă a proiectului – în cuantum de 107.576 lei.

“Proiectul urmăreşte îmbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunității marginalizate din localitatea componenta Slătinița, municipiul Bistrița, zona urbană marginalizată identificată în Atlasul zonelor urbane marginalizate din România. Elementele cheie care permit oamenilor să trăiască demn, să deţină controlul asupra propriei vieţi şi să participe activ la viaţa comunităţii din care fac parte sunt satisfacerea nevoilor elementare ale cetăţenilor privind locuirea, alimentaţia, electricitatea, igiena şi siguranţa, precum şi cele privind serviciile de bază, precum educaţia, sănătatea şi serviciile sociale”, scrie în proiect.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunităților marginalizate în municipiului Bistrița, iar obiectivul specific al proiectului este: construirea unei stații de epurare și conducte de canalizare în localitatea componentă Slatinița, în vederea îmbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunităților marginalizate din Bistrița.

Categories: Local

About Author