Statul va plăti șomajul tehnic până la 1 iunie. Apoi, fiecare pe cont propriu

Statul va plăti șomajul tehnic până la 1 iunie. Apoi, fiecare pe cont propriu

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că șomajul tehnic va fi prelungit până la 1 iunie, în aceleași condiții, pentru toți cei care au fost afectați de criza generată de COVID-19.

După data de 1 iunie șomajul tehnic va fi prelungit doar pentru acele domenii unde activitatea nu va putea fi reluată din cauza măsurilor impuse de Guvern.

“Şomajul tehnic se va prelungi cu siguranţă până la 1 iunie pentru toate domeniile acoperite şi acum, iar de la 1 iunie doar pentru câteva. E importantă şi legea votată în Parlament, dar şi opţiunea pe care noi Guvernul o avem, pe baza studiilor epidemiologice realizate, de a canaliza această măsură a şomajului tehnic – care este totuşi o măsură pasivă, înseamnă că persoana stă acasă, ca măsură de protecţie desigur, dar este o persoană inactivă prin faptul că stă acasă – doar pentru câteva domenii. (…) Va continua şomajul tehnic până la 1 iunie în aceleaşi condiţii pentru toţi cei care au fost afectaţi de pandemie şi fac dovada că au suspendat temporar contractele angajaţilor, adică i-au înscris în şomaj tehnic”, a spus Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a precizat că angajatorii pot să beneficieze în continuare de aceste fonduri pe baza unei cereri şi a unei declaraţii pe propria răspundere care să ateste că datele sunt corecte.

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*