Subvenționarea taxei de salubrizare promisă de Niculae nu a fost inclusă în buget

Subvenționarea taxei de salubrizare promisă de Niculae nu a fost inclusă în buget

Primarul Ovidiu Crețu a făcut astăzi o prezentare genearală a bugetului Primăriei Bistrița pe anul 2020. În buget nu au fost cuprinse și cele 3 mil. lei pe care viceprimarul Cristian Niculae le promitea bistrițenilor pentru subvenționarea taxei de salubrizare. 

“Bugetul este prezentat de primar spre aprobare Consiliului Local. Din punctul meu de vedere subvenționarea producerii deșeurilor nu trebuie făcută”, declară primarul Ovidiu Crețu.

Crețu nu a fost de acord și nu a alocat bani pentru acest lucru, asta în ciuda faptului că viceprimarul Cristian Niculae declara în urmă că aproximativ o lună că va cere ca în bugetul de pe acest an să fie alocați 3 mil. lei pentru subvenționarea taxei de salubrizare. Niculae și-a luat acest angajament după ce la începutul acestui an taxa de gunoi a crescut cu 75%, ajungând la 11,5 lei/pers/lună.

“Subvenționarea producerii de deșeuri nu trebuie făcută. Aci trebuie să fim conștienți fiecare că deșeurile trebuiesc plătite. Trebuie să conștientizăm oamenii că trebuie să facă o colectare selectivă și să producă mai puține deșeuri. Sigur că am putea discuta o variantă de subvenționare a unor familii care au veniturile foarte scăzute, dar e o altă discuție”, a mai spus primarul.

 

 

Categories: Local

About Author