SUPERSNOW dă replica: Primăria Bistrița a tergiversat ilegal achizițiile pentru pârtia Cocoș

SUPERSNOW dă replica: Primăria Bistrița a tergiversat ilegal achizițiile pentru pârtia Cocoș

Cele două companii Supersnow (SRL și SA), pe care le caută asiduu Primăria Bistrița să aducă pompele de apă pentru pârtia Cocoș, ies la bătaie cu declarații, într-un drept la replică trimis către BistritaBusiness.ro.

Într-o recentă conferință de presă, primarul Ovidiu Crețu spunea că expiră termenul de livrare și instalare a echipamentelor contractate de Supersnow și că reprezentanții companiei nu îi răspund la telefon.

Asocierea Supersnow SRL & Supersnow SA a licitat și câștigat o lucrare pentru mărirea capacității pompei care duce apă de la râu în lacul de acumulare și pompei care duce apa din lac la tunurile de zăpadă. În plus, spunea Crețu, Super Snow a participat și la licitația pentru livrarea tunurilor de zăpadă, licitație pe care nu a reușit să o câștige și pe care ulterior a contestat-o la CNSC.

“Autoritatea contractantă, în mod culpabil, a tergiversat procedura de atribuire prin măsuri și decizii nelegale, care au determinat litigii judiciare, soluționate de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor în favoarea subscrisei asocieri.” spun reprezentanții Supersnow. De exemplu, indică aceștia, cu privire la furnizarea a 3 generatoare de zăpadă, Primăria a anulat din motive neclare procedura de atribuire chiar în perioada evaluării ofertelor și nu s-a ajuns la vreun contract cu Supersnow. Fără contract, Primăria așteaptă degeaba ca Supersnow să livreze ceva. Compania a atacat la CNSC decizia Primăriei de a anula procedura de atribuire și a câștigat. Vrea Primăria tunurile de zăpadă, sau nu le vrea?

Cu privire la cele două stații de pompare, Primăria a cerut tot felul de clarificări care au tergiversat semnarea contractului, acțiuni contestate de Supersnow la CNSC unde, iarăși, compania a avut câștig de cauză. CNSC a stabilit, în două situații, ca autoritatea contractantă să continue procedurile de evaluare a ofertei Supersnow.

Din cauza acestor întârzieri, abia în 19 noiembrie 2019 (acum 2 luni) părțile au ajuns la semnarea unui contract pentru livrarea și instalarea pompelor. Timp foarte scurt până la eventuala deschidere a pârtiei, însă scurtat și mai mult de o nouă piedică pusă de Primărie, spun reprezentanții Supersnow. Potrivit acestora, Primăria refuză să le pună la dispoziție protocolul de comunicare și acces la sistemul ATASS, aflat în funcțiune la pârtia Cocoș (deținut – wow – de firma Tehnoalpin – contracandidata din licitații! – n.r.), indispensabil pentru integrarea stațiilor de pompare.

Ce ar mai fi de spus?

Pe lângă că investiția în pârtia Cocoș e foarte contestată, devenind încet piatra de moară a administrației Crețu, apar, iată și probleme inexplicabile în relația cu furnizorii: pe de-o parte, Primăria zice că Supersnow nu își face treaba și nu răspunde la telefon, pe de altă parte Supersnow dezvăluie că Primăria a pus și pune bețe în roate la greu în propria-i licitație, ca și cum nu și-ar dori să reușească.

Categories: Local

About Author