Supriză: TeraPlast l-a atras pe fostul șef al BVB în Consiliul de Administrație

Supriză: TeraPlast l-a atras pe fostul șef al BVB în Consiliul de Administrație

TeraPlast Bistriţa, cel mai mare producător de materiale de construcţii din România, a anunţat miercuri că l-a numit pe Lucian Anghel, fost preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în Consiliul de Administraţie, ca administrator neexecutiv provizoriu.

Săptămâna trecută, compania a încetat colaborarea cu Răzvan Lefter, care deținea de 6 ani acea poziție în Consiliul de Administrație.

Lucian Anghel va fi membru CA cu un statut provizoriu până la întrunirea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din 28 aprilie 2021.

Acesta este doctor în economie, licenţiat în cibernetică şi informatică economică, absolvind la Georgetown University Washington un curs postuniversitar. Are o experiență de 25 de ani în domeniul financiar-bancar, ocupând de-a lungul timpului numeroase poziții de conducere precum economist-șef, coordonator al planului de structurare în vederea
privatizării, trezorier adjunct, director de strategie, CEO al unor instituții precum bănci sau un fond de pensii.

De asemenea, a fost membru în Consiliul de Administrație al unor fonduri mutuale și a activat ca expert extern al Băncii Mondiale. Timp de 8 ani, Anghel a fost Președintele Consiliului Bursei de Valori București, iar în prezent ocupă poziția de CEO la Banca Românească SA și Vicepreședinte al Bittnet Systems SA. Este unul dintre fondatorii Asociației Analiștilor Financiar-Bancari din România – servind ca primul președinte al asociației. În același timp este (co)autor de cărți de specialitate, predând la facultăți precum SNSPA și ASE.

TeraPlast Bistrița, controlată de antreprenorul Dorel Goia, are 758 mil. lei capitalizare și a fost numărul 1 de la BVB în 2020, în privința aprecierii acțiunilor (cca. 100%).

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*