Tarifele pentru depozitarea deșeurilor la Tărpiu ar putea crește

Tarifele pentru depozitarea deșeurilor la Tărpiu ar putea crește

În ședința de Consiliu Județean care va avea loc mâine va fi supus la vot un proiect de hotărâre care vizează modificarea tarifelor percepute de Vitalia, compania care operează centrul de management integrat al deșeurilor de la Tărpiu. 

Compania Vitalia Servicii pentru Mediu Tratarea Deșeurilor SRL Boldești-Scăeni a solicitat de curând Consiliului Județean că aprobe modificarea tarifului de preluare a deșeurilor municipale în vederea depozitării de la 104,79 lei/tonă (fără TVA) la 154,79 lei/tonă (fără TVA).

Motivul invocat de Vitalia a fost “necesitatea aplicării prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificările și completările ulterioare, potrivit căreia, începând cu data de 1 ianuarie 2020, contribuţia pentru economia circulară pentru deşeurile destinate a fi eliminate prin depozitare este de 80 lei/tonă, aceasta fiind inclusă în tarifele de colectare şi plătită de către operatorul de colectare a deşeurilor operatorului depozitului, care are obligaţia de achita aceste sume către Fondul pentru mediu”.

În plus, cei care se ocupă de ridicarea, transportul și depozitarea deșeurilor din Bistrița-Năsăud au mai solicitat și modificarea tarifului de preluare a deşeurilor biodegradabile în vederea compostării. Mai exact, prețurile ar urma să crească de la 203,60 lei/tonă (fără TVA) la 230,50 lei/tonă (fără TVA).

Consilierii județeni vor fi cei care vor decide în ședința de joi dacă cererea celor de la Vitalia va fi sau nu aprobată.

Categories: Local

About Author