TERAPLAST a atins ieri o valoare de piață de 1,2 mld. lei, după un raliu de 20%

TERAPLAST a atins ieri o valoare de piață de 1,2 mld. lei, după un raliu de 20%

Acţiunile TERAPLAST Bistriţa (TRP) au dominat şedinţa bursieră de ieri, 9 martie 2021, atât pe partea de lichiditate cât şi pe partea de dinamică a preţului, în contextul unor propuneri de repartizări gene­roase către acţionari, care implică atât dividende cât şi acţiuni gratuite.

Valoarea acțiunilor companiei bistrițene au urcat ieri cu cca. 20% după ce TeraPlast Bistriţa a anunţat că va propune acţionarilor distribuirea unor dividende speciale, în valoarea totală de 226,6 milioane lei, şi a unor acţiuni gratuite, din profitul pe care îl va realiza compania până la finalul lunii martie 2021. Valoarea brută a dividentului special este de 0,13 lei/acţiune, iar la valoarea actuală a titlurilor reprezintă un randament de 24%.

În plus, conducerea companiei a propus majorarea capitalului social al TeraPlast cu suma de 43,57 milioane lei. Astfel, va fi distribuită o acţiune gratuită la fiecare 4 actiuni deţinute de acţionari.

Consiliul de Administraţie a mai propus păstrarea în companie a peste 147 milioane lei ce vor fi direcţionaţi pentru achiziţia unor companii sau pentru  acordarea unui nou dividend, pe final de an.​

TERAPLAST, controlată de antreprenorul Dorel Goia, a ajuns ieri la o valoare de piață de 1,2 mld. lei, la doar o săptămână după ce a atins pragul de 1 mld.

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*