TERAPLAST aproape și-a dublat investițiile gândite inițial pentru 2017

TERAPLAST aproape și-a dublat investițiile gândite inițial pentru 2017

 Consiliul de Administrație al TERAPLAST SA a convocat Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) în 22 decembrie pentru a majora valoarea planului de investiții din 2017 de la 96 milioane lei la 131 milioane lei.

Volumul investițiilor realizate în anul în curs a mai fost majorat o dată, în AGA din 21 septembrie, la 96 milioane lei, de la 72 milioane cât era aprobat la începutul anului. Cele mai importante investiții ale grupului Teraplast au fost achiziția pachetului majoritar de acțiuni la DEPACO, al doilea producător de țiglă din România, și deschiderea fabricii de panouri sandwich din Serbia. O altă categorie de investiții a fost cea reprezentată de investițiile financiare, diversificarea sau creșterea capacității de producție, mentenanță, reparații capitale, echipamente și matrițe, cercetare și laborator.

În perioada 2007-2014 Grupul Teraplast a investit peste 260 de milioane de lei în dezvoltarea şi modernizarea capacităţilor de producţie, dar şi în extinderea portofoliului de produse.

Teraplast a înregistrat în prima jumătate a acestui an o cifră de afaceri de 171,6 milioane de lei, în scădere cu 11% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, în contextul reducerii vânzărilor din domeniul lucrărilor de infrastructură. În primele şase luni din 2017, profitul net al Grupului Teraplast a fost de 7,89 milioane de lei, în scădere cu 59% faţă de aceeaşi perioadă din 2016.

Grupul Teraplast include societatea Teraplast (producător de ţevi, granule şi profile din PVC), filialele TeraSteel şi Terasteel Serbia (producători de panouri sandwich şi structuri metalice zincate), Teraglass (producător de ferestre şi uşi din PVC), Teraplast Logistic (începând cu iunie 2016 coordonează activităţile logistice ale Grupului) şi Teraplast Ungaria (distribuitor) şi societăţile controlate în comun Politub (producător de ţevi din polietilenă) şi Depaco (producător de ţiglă metalică).

Cel mai mare acţionar al Teraplast este omul de afaceri Dorel Goia, cu 46,82% din acţiuni, în timp ce fondul KJK Fund II din Luxemburg are o participaţie de 10,03%. Aproximativ 43% din acțiuni sunt deținute de mai multe persoane juridice și fizice, printre care Emanoil Viciu, fost director general al Teraplast.

 

Categories: Business in top

About Author