TERAPLAST are probleme cu preluarea controlului la Depaco

TERAPLAST are probleme cu preluarea controlului la Depaco

Achiziționarea de către Teraplast a pachetului suplimentar de acțiuni la producătorul de țiglă metalică Depaco (care a dus la 60% deținerea grupului Teraplast în companie), nu a fost înregistrată la Registrul Comerțului.

Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Prahova a emis o rezoluție prin care a respins cererea de înregistrare a deținerii de 60%, în baza unei hotărâri din Adunarea Generală a Acționarilor a Depaco. Teraplast a formulat o plângere împotriva acestei rezoluții.

În această primăvară, grupul Teraplast a cumpărat 50% din acțiunile Depaco, tranzacție autorizată de Consiliul Concurenței. În luna iunie, compania din Bistrița a mai cumpărat 10% din părțile sociale, devenind acționar majoritar, însă deținerea nefiind înregistrată, Teraplast își exercită, în prezent, controlul în comun cu ceilalți acționari.

Compania Depaco a fost înființată în 1999 și este al doilea producător de tiglă metalică de pe piața din România. Anul trecut, firma a avut o cifră de afaceri de 127 milioane lei și un profit net de 10,3 milioane lei.

Grupul Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din Romania și unul dintre principalii producători de materiale pentru piața construcțiilor și instalațiilor, controlat de omul de afaceri clujean Dorel Goia, a înregistrat în primele nouă luni din 2017 o cifră de afaceri de 294,6 milioane lei, în scădere cu 5% față de perioada similară a anului trecut. De asemenea, indicatorul EBITDA (câștigul înainte de dobânzi, rate, depreciere și amortizare) s-a situat la valoarea de 32,9 milioane lei în primele nouă luni, cu 30% mai mic în comparație cu rezultatul obținut în aceeași perioadă din 2016.

Categories: Business in top

About Author