TeraPlast lansează soluția optimă pentru instalații

TeraPlast lansează soluția optimă pentru instalații

TeraPlast, liderul pieței de țevi din PVC pentru canalizare exterioară și unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de instalații din România, a lansat un nou tip de țeavă: PE-100RC cu strat de protecție PP, realizată dintr-un strat principal din polietilenă și o protecție exterioară din polipropilenă, menită să conducă la reducerea costurilor de instalare și la eficientizarea instalației care se realizează.

PE-100 RC cu strat din PP, se diferențiază printr-o flexibilitate ridicată în instalare, folosind tehnici alternative, cu sau fără pat de nisip, tehnici denumite generic„trenchless technology”.

Noile țevi au flexibilitate ridicată și sunt compatibile cu fitingurile și echipamentele de sudură existente pe piață. Folosirea acestor țevi poate scurta termenele de execuție cu 35-40% față de situațiile în care instalarea se realizează prin metode convenționale. Mai mult, costurile de execuție a lucrărilor sunt și ele diminuate cu circa 10-15% prin eliminarea unor operațiuni tematice de instalare.

Țeava PE-100 RC cu strat din PP vine în completarea portofoliului actual de țevi din polietilenă fabricate de TeraPlast. Această nouă generație de țevi combină cu succes rezistența si flexibilitatea în direcția optimizării costurilor și a timpului de lucru și este conformă cu standardele în vigoare. Cu o durată estimată de viață de 100 de ani, țeava PE-100 RC cu strat din PP are un impact minim asupra mediului înconjurător atât în procesul de instalare, cât și pe parcursul utilizării”, a declarat Nicolae Roșu, director de operațiuni TeraPlast.

Stratul de protecție din polipropilenă protejează țevile împotriva radiației UV și împotriva contaminării pe toată durata de manipulare, transport, montaj și utilizare. Materialul folosit în construcția țevilor nu interacționează cu mediul înconjurător și nici cu fluidul transportat, deci nu există posibilitatea ca acesta să împrumute fluidului caracteristici de gust, miros sau culoare. Datorită rezistenței mărite la fisurare și la propagarea fisurilor, la îmbătrânire termică, la coroziune și sol agresiv, la abraziune și impact, țevile din PE-100RC cu strat de PP sunt o alegere optimă pentru rețelele de transport și distribuție apă potabilă, gaze naturale, drenaj, canalizare sub presiune, apă de uz general, canalizări vacuumatice, apă pentru alte aplicații.

„În România încă se proiectează instalații folosindu-se soluții tehnice învechite, cum ar fi țevile din PE80, sau soluții tehnice scumpe și importate, cum ar fi țevile de fontă pentru aducțiuni de apă sau țevile ceramice pentru canalizare. Avem o producție internă care poate satisface orice nevoie, atât pe partea de apă curată, cât și pe partea de ape uzate. Prin lansarea noului produs completăm portofoliul TeraPlast cu această inovație în domeniul aducțiunii de apă, tocmai pentru a asigura din intern, Companiilor de Apă, o gamă largă de opțiuni” a declarat Ovidiu Gurău, director comercial TeraPlast.

TeraPlastinvestește constant în dezvoltarea produselor, în acord cu nevoile clienților săi și cu trendurile pieței. În acest an, compania desfășoară un amplu proiect de investiții în valoare totală de 6,2 milioane de euro, dintre care 3,2 milioane de euro prin Schema de ajutor de stat.

TeraPlast S.A. a înregistrat, în primul semestru al acestui an, o cifră de afaceri de peste 167 milioane lei, în creștere cu 28% față de aceeași perioadă a anului trecut, și o EBITDA de peste 15 milioane de lei, în creștere cu 37% față de semestrul 1 al anului trecut. În ceea ce privește volumul de țevi din polietilenă vândut în primele șase luni ale anului, compania a înregistrat o creștere de 76% față de semestrul 1 al anului trecut, până la circa 3,9 milioane de metri liniari. Veniturile TeraPlast reprezintă 40% din veniturile consolidate ale Grupului TeraPlast din prima jumătate a anului.

 

Categories: Business in top

About Author