TERAPLAST lansează un nou produs destinat infrastructurii de telecomunicații

TERAPLAST lansează un nou produs destinat infrastructurii de telecomunicații

TeraPlast își completează portofoliul cu un nou produs prin care marchează intrarea pe segmente de piață cu mare potențial de creștere. Sub brandul TeraDuct, Grupul a dezvoltat o nouă soluție tehnică, concepută pentru infrastructura de telecomunicații cu fibră optică.

La proiectarea și fabricarea sa au fost folosite materiale și tehnologii de ultimă generație disponibile în industrie. Cu TeraDuct, TeraPlast devine singurul producător român care aduce pe piață acest tip de soluție din ofertă internă.

TeraDuct ONE by TeraPlast este un microtub fabricat din polietilenă de înaltă densitate, utilizat pentru a proteja microcablurile de fibră optică. Acesta este disponibil într-o varietate de diametre și poate fi grupat în mănunchiuri cu configurații diferite: TeraDuct LINE, care reprezintă o împachetare plată, liniară a microtuburilor TeraDuct ONE, și TeraDuct MIX, care reprezintă o împachetare poligonală a microtuburilor TeraDuct ONE.

Toate configurațiile oferă posibilitatea de a manevra și instala mai ușor mai multe microtuburi TeraDuct ONE.

„Așa cum ne-am obișnuit clienții în ultimii ani, aducem noi soluții flexibile pentru a veni în întâmpinarea nevoilor lor. Gama TeraDuct vine cu dimensiuni și specificații tehnice care permit adaptarea utilizatorilor la proiecte individuale sau integrate” a afirmat Ovidiu Gurău, director comercial TeraPlast. Acesta a adăugat „Avem know-how-ul pentru a dezvolta produse de calitate la prețuri competitive. Cu TeraDuct completăm portofoliul existent de țevi pentru protecție cabluri. TeraDuct reprezintă o soluție completă pentru instalarea și protecția  fibrei optice care oferă durabilitate și siguranță unei infrastructuri în continuă extindere, devenită esențială în societatea modernă, unde noțiunea de Smart City devine din ce în ce mai utilizată.”

Stratul interior al TeraDuct One este fabricat din polietilenă siliconată cu striații la interiorul țevii și are rolul de reducere a frecării atunci când cablul de fibră optică este „suflat” prin microtub, în timp ce mantaua mănunchiului de microtuburi conferă rezistență mecanică și opțional rezistență la razele ultraviolete, pentru o durabilitate prelungită atunci când este expusă luminii soarelui, înainte de îngropare sau pentru rețele aparente. Microtubul TeraDuct este fabricat din polietilenă de înaltă densitate (HDPE), iar la cerere poate avea tratament cu aditivi anti-rozător sau anti-static.

TeraDuct este soluția optimă atât pentru mutarea liniilor de telecomunicații din sistemul aerian montat pe stâlpi în sistemul îngropat, cât și pentru extinderea infrastructurii de telecomunicații necesară în procesul accelerat de digitalizare a societății. Fibra optică este suportul care asigură viteze mari de transfer al datelor, necesară inclusiv pentru dezvoltarea orașelor smart, iar protecția acestei infrastructuri este critică pentru   comunicații fără sincope.

Beneficii ale TeraDuct

  • Instalare ușoară și rapidă;
  • Costuri reduse și viteză mai mare la instalare;
  • Soluții tehnice modelate în funcție de nevoi individuale;
  • Acces facil în caz de intervenții la rețea.
  • Microtubul TeraDuct este un nou produs, destinat infrastructurii de telecomunicații și în special celei pentru fibra optică;
  • Noul produs are pagină web dedicată pe portalul TeraPlast, care cuprinde datele și specificațiile tehnice: https://teraduct.teraplast.ro/;
  • TeraPlast inaugurează producția primului produs de acest tip fabricat în România;

Prin extinderea cu aceste noi soluții tehnice, TeraPlast își continuă direcția strategică de a oferi produse românești de calitate prin intermediul cărora contribuie la diversificarea ofertei locale și chiar la înlocuirea importurilor.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*