TERAPLAST mai cumpără 7% din DEPACO, ca să poată prelua rapid controlul

TERAPLAST mai cumpără 7% din DEPACO, ca să poată prelua rapid controlul

Ca să evite scandalul ciudat, ajuns în instanță, cu privire la preluarea controlului la DEPACO, după achiziția de 50% din primăvară, TERAPLAST a mai cumpărat 7% din producătorul de țiglă metalică.

Teraplast Bistriţa (TRP), cel mai mare procesator de PVC din România, achiziționat un pachet de 7% din părțile sociale ale DEPACO, de la fondatorul acesteia din urmă, Dragoș Irimescu. Prin această achiziţie, Teraplast va dobândi controlul unic asupra producătorului de țiglă metalică. Achiziţia pachetului de părţi sociale este condiționată de obţinerea avizului favorabil din partea Consiliului Concurenţei. La începutul lunii martie, Teraplast a anunţat achiziţia a 50% din tot ce înseamnă producătorul de ţiglă metalică Depaco, inclusiv active, adică fabricile din Băicoi (Prahova) şi Podari (Dolj). Acum o lună, compania bistrițeană anunța că are dificultăți în a prelua controlul asupra Depaco și s-a îndreptat spre instanța de judecată.

Anul trecut, Depaco a avut 130 de mil. lei cifră de afaceri (28,9 mil. euro), iar Teraplast și-a propus ca într-un an să ajungă la 56 de mil. euro, adică aproape o dublu.

Categories: Business in top

About Author