TERAPLAST se extinde cu încă 5 hectare și 12.000 mp de hale la Sărata

TERAPLAST se extinde cu încă 5 hectare și 12.000 mp de hale la Sărata

Grupul TERAPLAST și-a prezentat astăzi rezultatele financiare preliminare pentru 2020, anunțând că a depășit pragul de 1 miliard de lei cifră de afaceri și a obținut un profit net de 79 mil. lei, dublu față de anul anterior.

Planurile de viitor ale grupului sunt și mai interesante, însă, în contextul în care Divizia Steel și cea de Tâmplărie PVC au fost vândute. Grupul investește cca. 32 milioane euro în extinderea capacităților de producție ale Diviziei Plastic, urmând să extindă Parcul Industrial de la Sărata cu 12.000 mp de hale și depozite (pe o suprafață recent achiziționată de 5 ha teren) și să achiziționeze o mulțime de echipamente noi. O parte din investiții se vor reflecta și în Somplast Năsăud și în noul business din reciclare.

“Creșterea din 2020, în ciuda crizei sanitare, ar fi putut fi mult mai mare, am avut comenzi, însă am fost limitați de capacitățile de producție. Din acest motiv am anunțat noile investiții, ca să facem față comenzilor, mai ales în contextul în care România anunță și ea investiții masive în infrastructura de apă, canalizare și gaz natural în următorii ani” – a explicat Alexandru Stânean, CEO TERAPLAST.

Compania este liderul pieței de PVC și granule în Europa de Est și își propune ca în doi ani să devină lider național cel puțin și pe piețele de polietilenă și ambalaje flexibile.

Potrivit lui Stânean, TERAPLAST va achiziționa în scurt timp încă 2-3 companii cu activitate în aceste domenii, fie ele din România sau din afara țării.

Pentru 2021, fără aportul diviziilor Steel și Tâmplărie – vândute anul trecut – grupul își propune un rulaj de 636,2 mil. lei, adică revine la nivelul total din 2019.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*