TeraSteel lansează Lead, o soluție inovatoare pentru clădirile viitorului

TeraSteel lansează Lead, o soluție inovatoare pentru clădirile viitorului

TeraSteel, unul dintre principalii producători de panouri sandwich și structuri zincate ușoare din Europa Centrală și de Est, a lansat Lead – un nou concept de hală metalică.

„Există o tendință clară în ceea ce privește construcția de clădiri sustenabile, iar noi acordăm o atenție deosebită produselor noastre și impactului pe care acestea îl au asupra mediului înconjurător. Lead by TeraSteel este o soluție personalizată, care propune crearea clădirilor moderne, pregătite pentru viitor. Lead înseamnă clădiri sustenabile și reutilizabile, care plasează durabilitatea, eficiența energetică și oamenii în centrul proiectării. Venim, astfel, în întâmpinarea nevoilor clienților noștri și ne aliniem trendului pieței internaționale. Hala metalică Lead by TeraSteel înseamnă reducerea amprentei de carbon, eficiență energetică superioară, o mai mare rezistență la factorii externi, rezistență la foc, optimizarea costurilor prin etanșeitate superioară și posibilitatea de reutilizare a elementelor la relocare. Beneficiarii clădirilor Lead vor fi cu un pas mai aproape de obținerea certificării BREEAM și LEED4”, a declarat Cosmin Pătroiu, CEO TeraSteel.

Clădirile viitorului vor avea un consum de energie egal cu zero, iar în ultimii ani eforturile producătorilor de materiale de construcții au fost concentrate în direcția dezvoltării de materiale sustenabile. Decizia TeraSteel de a lansa Lead este în linie cu directiva privind performanța energetică a clădirilor, adoptată de Uniunea Europeană, care prevede ca, până la 31 decembrie 2020, toate clădirile noi să aibă un consum de energie aproape egal cu zero.

Panourile termoizolante Lead sunt realizate cu ajutorul unei tehnologii speciale care permite o etanșietate superioarăși o economie de până la 20% a consumului de energie, în comparație cu media pieței. Produsele care au la bază tehnologia Leadle oferă beneficiarilor clădirilorposibilitatea de a obține certificări BREEAM (BRE Environmental Assessment Method) și/sau LEED4, cele mai populare standarde de evaluare a performanței ecologice a clădirilor.

Printre alte beneficii ale sistemului Lead se numără: relocarea ușoară a construcției, garanția extinsă a materialelor,economia de până la 20% a consumului de energie, față de media pieței, datorită etanșeității superioare. Nu în ultimul rând,pachetul Lead se remarcă printr-o protecție anticorozivă excelentă, reducerea scurgerii de zinc în soluri datorită protecției superioare din aliajul magneziu-aluminiu-zinc și este conform cu standardul european REACH.

Produsele TeraSteel sunt realizate în fabricile din România și Serbia. Fabricile din țara noastră sunt situate în Parcul Industrial TeraPlast din Sărățel, Jud. Bistrița-Năsăud (producție panouri termoizolante) și în localitatea Bistrița (fabrică de producție profile zincate). Fabrica din Serbia este situată în orașul Leskovac și esteprima unitate de producție a Grupului TeraPlast în afara României, dar și prima unitate de producție cu capital integral românesc, inaugurată în străinătate după 1990. În prezent, compania TeraSteel exportă produse în peste 25 de țări. Ponderea TeraSteel România și Serbia în veniturile consolidate ale Grupului TeraPlast în prima jumătate a anului 2019 este de 31%. În aceeași perioadă, producția a înregistrat creșteri de două cifre în volume: 28% pentru panourile termoizolante, respectiv 38% pentru structurile zincate.

 

Categories: Business in top

About Author