Testarea personalului de la Neurologie și Cardiologie, finalizată. Care sunt rezultatele

Testarea personalului de la Neurologie și Cardiologie, finalizată. Care sunt rezultatele

După ce o asistentă de la secția Neurologie a fost depistată săptămâna trecută cu COVID-19, conducere Spitalului Județean de Urgență Bistrița a decis testarea întreg personalului ce lucrează în acea secție, dar și a celor de la Secția Cardiologie, care se află la același etaj cu Neurologia.

Ieri au venit și rezultatele testelor, iar managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița a anunțat care este situația nu ce număr total de confirmări sunt în rândul personalului care lucrează în cele două secții.

“Am finalizat testarea întregului personal de pe secțiile de Neurologie și Cardiologie. Secție Neurologie, din 21 persoane testate 9 sunt pozitive și 12 negative. Secția Cardiologie, 28 persoane testate, toate negative. Cele 2 secții își desfășoară activitatea la același nivel, multe dintre spațiile administrative fiind de utilizare comună”, anunță Gabriel Lazany.

Conducerea unității medicale a demarat deja o anchetă internă pentru a stabili cum s-a răspândit virusul în rândul personalului. Medicul șef și asistentul șef de la Secția Neurologie au fost suspendați din funcție până la finalizarea anchetei.

Rezultatele testării ne demonstrează faptul că la nivelul secției Neurologie o parte din personal nu a respectat întocmai procedurile de utilizare a echipamentelor de protecție și distanțare socială. Este regretabil faptul ca iresponsabilitatea unor angajați zădărnicesc munca unui întreg colectiv”, mai spune Lazany.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*