Transilvania Broker a raportat performanțe excelente la T3/2023, în condiții nefavorabile pentru piața de asigurări

Transilvania Broker a raportat performanțe excelente la T3/2023, în condiții nefavorabile pentru piața de asigurări

Compania bistrițeană Transilvania Broker de Asigurare, unul dintre cei mai mari brokeri de asigurare din România, a raportat performanțe excelente pentru primele 9 luni ale anului, în condiții de piață extrem de nefavorabile.

“Volumul primelor intermediate a crescut cu 14,3% față de aceeași perioadă a anului trecut, o performanță extraordinară, având în vedere faptul că, pe de o parte, perioada de comparație a fost atipică și puțin relevantă pe fondul redistribuirii polițelor City Insurance, iar, pe de altă parte, perioada de raportare a fost – și rămâne – nefavorabilă pieței de intermediere în asigurări prin prisma plafonării comisioanelor de distribuție.” – se arată în raportul avansat către Bursa de Valori București, unde compania este listată.

“În același context, este remarcabil că veniturile din activitatea de distribuție la 30.09.2023, în valoare de 82,6 mil. lei, sunt cu doar 13% sub nivelul raportat în primele trei trimestre ale anului anterior. În condițiile în care managementul a acționat cu promptitudine pentru optimizarea costurilor operaționale, în sensul reducerii cheltuielilor dar cu menținerea nivelului optim al investiției în resursele cheie pentru dezvoltare (digitalizare, resursă umană, promovare), profitul aferent perioadei de raportare este de 6,3 mil. lei, cu 21% inferior celui raportat în perioada de referință (30.09.2022). În același timp, indicatorii de lichiditate, solvabilitate și risc se mențin în zona de confort, indicând securitate și echilibru financiar pe termen scurt, mediu și lung. La majorarea volumului activității au contribuit toate clasele de asigurări, cu excepția a două dintre acestea. Clasele de asigurări facultative își păstrează ritmul de creștere de 20% față de perioada de referință, în avans față de volumul primelor de asigurări obligatorii, care se majorează cu 12,80% în aceeași perioadă. Această evoluție comparativă reflectă apropierea de obiectivul strategic al TBK de diminuare a gradului de concentrare a portofoliului de prime distribuite în raport cu clasele de asigurări obligatorii.” – mai spune conducerea companiei.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*