Transilvania Broker a raportat rezultate în scădere, dar peste așteptări, la finalul T1/2024

Transilvania Broker a raportat rezultate în scădere, dar peste așteptări, la finalul T1/2024

Unul dintre cei mai importanți brokeri de asigurare din România, compania bistrițeană Transilvania Broker, a înregistrat rezultate financiare peste așteptări în T1/2024, scăderea prognozată fiind de doar 8,8% față de aceeași perioadă din 2023. Pentru restul anului, prognoza este mai optimistă.

“Pentru Transilvania Broker de Asigurare S.A, primul trimestru al anului 2024 se încheie peste așteptările conducerii. În ciuda faptului că aproape 35% din polițele RCA – polițe Euroins – cu data reînnoirii în trimestrul I au fost anticipat redistribuite către alți asigurători în trimestrul IV al anului trecut, volumul de prime de asigurare RCA intermediate în primele trei luni ale anului 2024 a scăzut cu doar 8,8% față de trimestrul I, 2023, fapt ce reflectă o intensificare a activității de intermediere în raport cu perioada de referință și un nivel ridicat de reziliență pentru forța de vânzare a Transilvania Broker.” – spun reprezentanții TBK.

“(…) Cel mai dificil trimestru din anul 2024 în opinia conducerii s-a finalizat cu venituri totale în valoare de 25,4 mil. lei și un rezultat net pozitiv în valoare de 851,8 mii lei, la un comision brut de intermediere de 11,3% în perioada de raportare. Pentru că falimentele celor doi mari asigurători, City Insurance și Euroins Romania, au modificat fundamental ciclicitatea inter-trimestrială, lunile de vârf evidențiindu-se în trimestrul al II-lea și al IV-lea, execuția a 21% din cifra de afaceri bugetată pe întregul an la finalul primului trimestru și, respectiv, a 16,8% din profitul previzionat reprezintă rezultate foarte bune, ușor peste așteptările conducerii. În perioada următoare, ridicarea măsurilor de plafonare – așteptată dar incertă – ar putea să alimenteze creșteri viitoare importante atât la nivel de venituri cât și de profitabilitate. Independent, însă, de contextul de pe piața asigurărilor și distribuției în asigurare, Transilvania Broker de Asigurare va continua planurile strategice de dezvoltare și diversificare a liniilor de business care vor deconecta și mai mult evoluția companiei de piața RCA și vor oferta un „one-stop-shop” pentru o gamă integrată de instrumente financiare pentru clienții Transilvania Broker. Aceste direcții de acțiune strategică vor antrena resurse financiare, umane dar și noi parteneriate care să pregătească un traseu ascendent cât mai lin și cu o curbă de învățare cât mai abruptă și scurtă.” – mai spune conducerea TBK.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*