Trei candidați în luptă pentru șefia FMI

Trei candidați în luptă pentru șefia FMI

Christine Lagarde pleacă de la conducerea Fondului Monetar Internațioanl, iar oficialii Uniunii Europene au ales trei nume pe lista posibililor înlocuitori.

Inițial s-au vehiculat cinci nume însă se pare că economistul portughez și fost ministru de Finanțe portughez, Mario Centero, dar și ministrul de Finanțe spaniol, Nadia Calvino, au fost eliminați.

Pe lista pentru candidatura la FMI au rămas bulgăroaica Kristalina Georgieva (directror general al Băncii Mondiale), olandezul Jeroen Dijsselbloem (președinte al Comitetului Olandez pentru Siguranță) și finlandezul Olli Rehn (guvernatorul Băncii Naționae a Finlandei).

Oficalii europeni anunță că Uniunea Europeană își dorește ca șefia FMI să fie preluată tot de un european pentru a continua tradiția. Aceștia au avut luni o întâlnire însă în urma negocierilor nu s-a ajuns la niciun acord.

Christine Lagarde și-a anunțat demisia de la conducerea Fondului Monetar Internațional după ce a fost propusă să îl înlocuiască pe Mario Draghi în funcția de președinte al Băncii Centrale Europene.

Categories: Global

About Author