Turcul Omer Susli cumpără integral Bistrița Retail Park, la 4 ani după implicarea în proiect

Turcul Omer Susli cumpără integral Bistrița Retail Park, la 4 ani după implicarea în proiect

Antreprenorul turc Omer Susli (58 de ani), proprietarul magazinelor de decorațiuni interioare Homelux și cel care a vândul rețeaua Praktiker către Kingfisher, a preluat integral complexul Bistrița Retail Park, de la partenerul său Ionuț Dumitrescu,cel care a dezvoltat inițial galeria comercială.

Complexul de retail din Bistrița a fost dezvoltat de firma lui Dimitrescu și inaugurat în mai 2018 în urma unei investiții de circa 9,5 milioane euro. La câteva luni de la deschidere, Omer Susli a cumpărat jumătate din compania care operează centrul comercial. Galeria comercială, în suprafață de 7.850 metri pătrați, include branduri precum Carrefour Market, Lems, Happy Cinema, Decathlon sau Jysk. Proprietatea are în derulare un credit de investiție obținut de la Banca Transilvania, care și-a dat acordul pentru vânzare.

După ce Susli a vândut rețeaua de magazine de bricolaj Praktiker către Kingfisher, cumpărătorii au anunțat că închid unitățile din Focșani, Bacău și Ploiești. Magazinele din Focșani și Ploiești au fost redeschise de Susli sub un nou brand de bricolaj denumit Homelux și a ajuns la 4 unități. Alături de Ionuț Dumitrescu, Susli deține clădirea de birouri One Victorie Center din centrul Bucureștiului, aflată în proces de vânzare către grupul ungar Indotek. El este implicat și în diferite alte afaceri, precum producătorul de fibre textile Romtextil, firma specializată în comerțul cu ridicata al materialelor de construcții Search Chemicals, fabrica de cretă măcinată (carbonat de calciu) și transport rutier Tempo Invest sau agenṭia de turism Travel Tips. Susli a fost președinte al Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România (TIAD).

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*