Ultimatum de la libanezul Mohammad Murad, proprietarul Hebe, pentru premierul Orban

Ultimatum de la libanezul Mohammad Murad, proprietarul Hebe, pentru premierul Orban

Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Mohammad Murad, care este și proprietarul hotelului Hebe din Sângeorz Băi, spune că dacă până în 16 mai Guvernul nu va negocia cu cei din HORECA pentru găsirea unor soluții salvatoare pentru domeniul hotelier, va fi organizată “înmormântarea” turismului românesc.

Libanezul deține una dintre cele mai mari afaceri în domeniul hotelier din România și spune că nu este deloc mulțumit de discuțiile pe care le-a avut până acum cu Guvernul.

“Am aşteptat şi am dat fel de fel de adrese pentru ca impactul să nu fie mortal. Din păcate, canalele de comunicare cu Guvernul ori nu au existat, ori au fost foarte rar întâlniri şi cu persoane, nu cu Federaţia Patronală, au promis, l-am văzut pe domnul prim-ministru spunând că nu scade salariile la bugetari, că avem nevoie să creştem consumul. Am întrebat oare de ce salariaţii din mediul privat nu au dreptul să consume la fel? Nu aş vrea să comentez nici ce greşeală a făcut domnul prim-ministru la adresa noastră, spunând că Horeca contribuie doar cu 2%. (…) Vreau să-l întreb, clasa politică cu cât contribuie? Minus doi la sută. Nicăieri în nicio ţară europeană nu a fost tratat mediul de afaceri cum a fost în România. Este trist să fim parteneri neglijaţi şi chiar mai mult încât noi ne-am onorat toate obligaţiile timp de 10, 15, 20 de ani, iar la greu nu mai răspund la telefon”, explică Mohammad Murad.

Antreprenorul susține că investitorii din turism sunt dezamăgiți de negocierile purtate până acum cu guvernanții și anunță că dacă nu se va sta la masa negocierilor și nu se va ajunge la un acord care să susțină hotelierii vor fi luate măsuri.

“Guvernul ne-a transformat de la simpli oameni de afaceri în luptători pentru drepturi. Nu ne vom opri aici. Vă dau ultimatum încât să se deplaseze imediat şi în termen de maxim până sâmbătă, 16 mai, o comisie formată din toate ministerele tangenţiale cu turismul să vină pe litoral să stăm la masă, să discutăm, să găsim cea mai bună soluţie pentru cei 400.000 de angajaţi care stau acasă şi aşteaptă o soluţie”, a explicat Murad.

Investitorul dorește ca problemele cauzate de criza de coronavirus să fie împărțite între hotelieri, Guvern și turiști și speră să se găsească o soluție în acest sens. Murad crede că dacă nu va fi solidaritate și ajutor din fiecare parte nu se va muri de coronavirus, ci de foame.

“Invităm Guvernul României să ne vedem aici pe litoral la discuţii cu noi, să vadă suferinţa oamenilor de aici. Este nevoie de trezire. Dacă până pe data de 16 mai nu ajungem la o masă de negocieri, vom declara public şi vom organiza înmormântarea turisimului românesc chiar de noi toţi. Este foarte greu şi vă spun tot ce am făcut în ultimii zece ani vedem cum se distruge încet, încet”, a mai completat Muhammad Murad.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*