Un investitor local a concesionat 3.700 mp în Parcul Industrial Bistrița Sud. Ce își propune?

Un investitor local a concesionat 3.700 mp în Parcul Industrial Bistrița Sud. Ce își propune?

GMI Construct, companie locală de construcții și operatorul francizei BARRIER (tâmplărie PVC) în Bistrița-Năsăud și Mureș, a concesionat un teren de 3.700 mp în Parcul Industrial Bistrița Sud, pentru a construi o hală de depozitare și producție.

Dimensiunea investiției va fi între 1 și 2 mil. de euro, în funcție de sursa de finanțare, explică administratorii GMI Construct. “Dorim să accesăm fonduri europene în 2020 pentru acest proiect, iar dacă vom reuși acest lucru, investiția va avea proporții mai mari, spre 2 mil. de euro. Dacă nu vom reuși, vom realiza din surse proprii un depozit de cca. 2.000 mp, pentru a stoca materialele electrice și tâmplăria PVC care nu sunt expediate direct în șantiere”, spune Gabriel Gorea, unul dintre proprietarii afacerii. El mai spune că decizia de a construi în Parcul Industrial a venit în urma unei analize care a arătat oportunitatea acestei investiții în acea locație. “Întâi, nu trebuie să mai cumpărăm teren. Nu trebuie să introducem utilități. Toate sunt acolo, la îndemână. Nu ne mai facem griji cu paza, pentru că ea e asigurată de administrația parcului. Prețul concesiunii e unul rezonabil și, mai mult, dacă vom dori, vom putea achiziționa ulterior terenul concesionat” adaugă Gabriel Gorea. Potrivit acestuia, compania a obținut deja certificatul de urbanism pentru parcela respectivă, necesar în dosarul pregătit pentru accesarea fondurilor europene.

GMI Construct estimează venituri de 2 mil. euro în 2019, fiind implicată în proiecte imobiliare mari dezvoltate în Cluj, Mureș, Brașov sau Bistrița-Năsăud.

Categories: Business in top

About Author