Un peisagist bistrițean introduce în piața locală tablourile din licheni colorați

Un peisagist bistrițean introduce în piața locală tablourile din licheni colorați

Antreprenorul Mihai Boamfă, unul dintre cei mai căutați peisagiști din Bistrița, își vrea să își ducă afacerea la un alt nivel și a introdus în piața locală un produs decorativ care te lasă mască: decorurile interioare din licheni colorați.

Ce sunt lichenii? Sunt organisme vii care cresc exclusiv în mediu natural, deci nu pot fi cultivați în medii controlate, cum ar fi serele. Ei sunt o simbioză dintre o ciupercă și o algă, de aici și aspectul lor cu totul deosebit. Lichenii folosiți în decorarea interioarelor sunt recoltați din țările nordice, mai exact din tundră. La recoltare, lichenii sunt vii, dar ulterior ei sunt pur și simplu niște organisme stabile care-și păstrează structura, dacă au parte de un mediu cu umiditate cuprinsă între 40 și 60%.  După recoltare, sunt lipiți cu diverse tipuri de adezivi pe o suprafață suport, iar suprafața respectivă este mai apoi fixată acolo unde se dorește într-un spațiu interior. Dacă umiditatea scade sub 35%, atunci există riscul ca lichenii să devină rigizi, deci casanți, și să se degradeze.

“Lichenii sunt 100% naturali. Sunt catifelați, antistatici, absorb umiditatea, nu sunt alergeni, nu sunt toxici, nu sunt inflamabili, nu necesită întreținere, sunt fonoabsorbanți. În plus, un astfel de decor arată deosebit într-o locuință și nu există limite când vine vorba despre ce vrei să reprezinte decorul respectiv. E ca un tablou viu, echipa noastră îți concepe din licheni imaginea pe care o dorești! Sau, poate dorești un perete complet verde!” explică Mihai Boamfă, proprietarul Peisagist Bistrița.

În cazul în care umiditatea din locuință scade sub 40%, atunci lichenii trebuiesc ajutați (stropiți) cu un surplus de apă pentru a își recăpăta elasticitatea, culoarea și aspectul de proaspat.

Ei au fost patentați ca și soluție decorativă de firma italiană Verde Profilo înființată în 2008. Ideea lichenilor decorativi i-a venit agronomului italian Stefano Laprocina, care a căutat soluții pentru a îmbina vegetația cu interiorul și exteriorul clădirilor contemporane, adică de a aduce în mediul urban natura, fără ca aceasta să necesite întreținere sau sisteme complexe de irigare.

Mai multe detalii despre munca echipei lui Mihai Boamfă, precum și date de contact, găsiți AICI .

    

 

Categories: Business in top

About Author